Nederlands Engels
Facebook Twitter RSS
programma's

Aanmelden

Leuk dat je interesse hebt in het Campus Scholarship Program! Met onderstaande instructies voltooi je de aanmelding in 7 stappen.

Let op! Aanmelden voor het academisch jaar 2019-2020 is niet meer mogelijk.

Aanmelden in 7 stappen 
Denk er aan dat alle formulieren en brieven in het Engels opgesteld dienen te worden. Veel van de formulieren die je instuurt zullen naar de Amerikaanse universiteiten gestuurd worden. Vandaar het verzoek om netjes te werken, de formulieren enkelzijdig uit te printen en geen nietjes of paperclips te gebruiken. 

Zodra je een onderdeel hebt afgerond, kun je dit naar het Fulbright Center sturen. Je hoeft dus niet tot de deadline te wachten. 

  • Stap 1 De programma informatie voor het studiejaar 2020-2021 komt omstreeks april online.
  • Stap 2 Neem het document met informatie over de toelatingstesten zorgvuldig door. Het is voor je deelname van belang om je tijdig, voor de deadline en op correcte wijze voor de testen te registeren. Je legt altijd de TOEFL af. Let op dat de SAT en ACT slechts beperkt worden aangeboden, waardoor je deze testen niet het gehele jaar kunt afleggen. Raadpleeg de websites van de test aanbieders voor de meest actuele deadlines.
  • Stap 3 Download het referentieformulier en vraag 3 referenten een brief voor je te schrijven. Het referentieformulier bevat instructies voor het opstellen van een referentiebrief. Uiteraard mogen de brieven niet geschreven worden door familieleden of persoonlijke kennissen van de familie. Dit dienen minimaal twee personen van je school te zijn, bijvoorbeeld je mentor en een docent. Daarnaast mag je bijvoorbeeld ook je manager van je (vrijwilligers)werk, je muziekdocent of je coach op je sportclub vragen. Je referenten sturen de brief rechtstreeks naar het Fulbright Center. 
  • Stap 4 Vul het onderstaande online aanmeldingsformulier in 
  • Stap 5 Vraag je school om een gecertificeerde kopie van de cijferlijsten van alle studiejaren. Daarnaast download je het Copy of Report. Vraag je school om hier ook een stempel en handtekening op te zetten. De cijferlijsten stuur je samen met het Copy of Report per post aan het Fulbright Center. 
  • Stap 6 Schrijf je essay en voeg twee pasfoto's bij. In de richtlijnen staan een aantal tips en de thema's waar je je onderwerp uit kunt kiezen.
  • Stap 7 Vraag je ouder(s) de vragenlijst in te vullen.