Nederlands Engels
Facebook Twitter RSS
programma's

Het campusleven

Een van de leukste aspecten van studeren in Amerika is het leven op de campus. Het gros van de Amerikaanse universiteiten biedt huisvesting aan op de campus. Deze bestaat meestal uit een flinke kamer, die je met een andere student moet delen. De kamer is gemeubileerd met een bed, een kast, een bureau en stoelen.

Voorzieningen
Als je kamergenoot (roommate) Amerikaans is, heb je kans dat deze een televisie, radio en/of muziekapparatuur meeneemt. De meeste kamers zijn voorzien van een aansluiting voor een computer en telefoon en soms een aparte badkamer. Voor gebruik van de telefoon moet je vaak wel extra betalen. De kamer bevindt zich vrijwel altijd in een zogenaamde dormitory of dorm, ook wel residence hall genoemd. Dit is een soort studentenhuis. De studenten regelen zelf de manier waarop de dorm wordt bewoond. Vaak is dit per etage geregeld.

Eten doe je meestal in de eetzaal of cafetaria, dat zich op een centrale plek op de campus bevindt. Als de campus groot is, zullen er meerdere eetgelegenheden zijn en kun je op een aantal plekken ook snacks kopen. Voor vertrek of bij aankomst kun je aangeven welk mealplan je wilt. Meestal is een mealplan verplicht als je op de campus woont. Wat het inhoudt is dat je vooraf betaalt om een aantal keren per dag te eten op de campus.

De sportvoorzieningen en de overige voorzieningen zijn op de campus meestal zeer goed verzorgd. Meestal zijn er verschillende sportvelden, een gym, zwembad, en dergelijke. De universiteitsbibliotheken zijn goed gesorteerd in de regel en hanteren ruime openingstijden, soms zijn ze zelfs 24 uur per dag geopend. Bespeel je een muziekinstrument? Grote kans dat er op de universiteit meerdere oefenruimtes zijn die je kunt gebruiken.

Afhankelijk van de grootte van je universiteit, mag je ervan uitgaan dat er een pinautomaat is, een boekwinkel en dat je de meest noodzakelijke dagelijkse dingen op de campus kunt krijgen.

Het allerleukste van het wonen op de campus? Er is 24 uur per dag, 7 dagen per week wel iemand bij wie je even kunt binnenlopen.