Nederlands Engels
Facebook Twitter RSS
programma's

Kosten

Je wilt natuurlijk weten -en anders je ouder(s) wel - wat een jaar studeren in de VS kost. Voor vertrek maak je al kosten voor de TOEFL toets en de SAT of de ACT toets, voor het aanvragen van je visum en het boeken van je vlucht. Tijdens je verblijf geef je geld uit aan schoolboeken, studiematerialen en alledaagse zaken zoals een kop koffie of het doen van de was. Als je van plan bent veel te gaan reizen, zul je ook hier budget voor vrij moeten maken. Het grootste bedrag gaat echter naar het collegegeld, je kamer en de maaltijden. Het Fulbright Center verzoekt universiteiten een studiebeurs te vertrekken waardoor het bedrag voor collegegeld aanzienlijk kan worden verlaagd.

Deelnemersbijdrage

Het Fulbright Center brengt een deelnemersbijdrage in rekening om deels de kosten van inschrijving, bemiddeling en begeleiding te vergoeden.

Je wordt samen met je ouder(s) intensief begeleid. Je kunt altijd een beroep doen op de expertise van het Fulbright Center en contact opnemen voor advies of overleg. Na je aanmelding ontvang je een selectie van universiteiten die goed bij je passen qua persoonlijkheid, interesses en het beschikbare budget. Je wordt ondersteund in het maken van je keuzes. Het Fulbright Center meldt je bij de universiteiten aan en verzoekt om een studiebeurs. Het contact met de universiteit verloopt via het Fulbright Center totdat jij in april/mei je definitieve keuze hebt gemaakt. Je wordt goed voorbereid op je vertrek en ook tijdens en na je verblijf blijven we met elkaar in contact.

  • De deelnemersbijdrage bedraagt € 1.808,95 (inclusief 21% BTW) bij aanmelding tot en met oktober 2019. 
  • Vroeg inschrijven, dat wil zeggen niet later dan begin september 2019, levert een korting op van 5% ( je betaalt dan € 1.718,50 inclusief 21% BTW) op deze bijdrage. 
  • Meld je je aan voor de laatste deadline van januari 2019 dan bedraagt de deelnemersbijdrage € 1.929,95 (inclusief 21% BTW). 

Overzicht

Naast de deelnemersbijdrage voor het Fulbright Center kun je globaal uitgaan van de volgende bedragen:

  • Collegegeld (na aftrek beurs), kamer en maaltijden: $ 17.000 - $ 50.000 (afhankelijk van het eigen beschikbare budget)
  • Persoonlijke uitgaven: $ 4.500 - $ 6.500                                                         (verschilt per universiteit en afhankelijk van het eigen uitgavenpatroon, denk aan toelatingstesten, reiskosten, verzekeringen, studiematerialen en zakgeld)

Let op dat de bedragen in dollars staan vermeld en je deze handig online kunt omrekenen naar euro's.