Nederlands Engels
Facebook Twitter RSS
programma's

Mail met een CSP-er

Vind je het leuk om direct contact te hebben met studenten die via het Campus Scholarship Program in de Verenigde Staten studeerden, dit is je kans! Word lid van de Facebook groep Studeren in Amerika en krijg direct antwoord van studenten die net terug zijn uit Amerika of er nu studeren.

Ook vind je hieronder informatie over een aantal studenten dat in 2010-2011 in Amerika studeerde, met e-mail, zodat je rechtstreeks met een van hen contact op kunt nemen.

Laura Carbo studeerde een jaar aan Carroll College in Helena, Montana. ‘Ik heb daar voornamelijk theater-, muziek- en dansvakken gevolgd, maar ook een paar communicatievakken en bijvoorbeeld fotografie’. Je kunt mailen met Laura via Laurac91@gmail.com.

Inge van Gool is enthousiast teruggekomen uit Springfield, Ohio, waar ze een jaar studeerde aan Wittenberg Unviersity. ‘Het jaar vloog veel te snel voorbij, ik wil graag terug!’ Omdat ze al wist dat ze in Nederland geneeskunde ging studeren, heeft Inge in Amerika een zo uitgebreid mogelijk vakkenpakket gekozen, variërend van Engels en Spaans tot politicologie en kunstgeschiedenis. Voor haar vertrek heeft ze veel gehad aan de verhalen van anderen, en wil nu zelf graag haar ervaringen delen. Mail haar op Ingevangool@gmail.com.

Tonke Grootheeft een hele leuke tijd gehad op Augustana College, in Rock Island Illinois. Een hele verandering ten opzichte van Rotterdam, waar hij zijn eindexamen deed aan het Emmaus College. Hij heeft onder andere critical reasoning, lifespan development, tienerliteratuur en de geschiedenis en techniek van de film gevolgd. Over zijn jaar zegt hij zelf: ‘It’s not een gap year, it’s a filling year’. Tonke studeert nu filosofie aan de Universiteit van Amsterdam. Hij is graag bereid om je vragen te beantwoorden via tonkegroot@gmail.com.

Lisan Jensma deed haar eindexamen aan het Kandinsky College in Nijmegen, waarna ze voor een jaar vertrok naar Duquesne University in Pittsburgh, Pennsylvania. Nu studeert ze psychology aan de Erasmus Universiteit in Rotterdam. In Amerika heeft ze eveneens vakken in de psychologie gevolgd, maar onder andere ook strafrecht, thinking and writing en interculturele communicatie. Mail Lisan voor haar ervaringen: Lislol@hotmail.com.

Jacqueline Hoozemans vertrok na haar eindexamen aan het Sint Stanislas College in Delft voor een jaar naar Amerika om te studeren aan Juniata College in Huntingdon, Pennsylvania. Inmiddels is Jacqueline terug en studeert ze biomedische wetenschappen aan de Vrije Universiteit in Amsterdam. Ze maakt graag tijd vrij om anderen per mail te vertellen over studeren in Amerika: Jacq.mango@hotmail.com.

Jonne Prins behaalde zijn gymnasium-diploma in Hilversum en vertrok daarna voor een jaar naar Denison University in Granville, Ohio. Naast een breed scala aan vakken, heeft Jonne meegedaan aan veel activiteiten op de campus. Hij zat in het voetbalteam en speelde in de gehele omgeving. Verder organiseerde hij evenementen en was hij lid van een fraternity. Het Amerikaanse liberal arts systeem beviel hem zo goed, dat Jonne aan het Amsterdam University College studeert, een opleiding op die op Amerikaanse leest is geschoeid. Wil je meer weten over het actieve campusleven, mail dan met Jonne: Jonne.prins@hotmail.com.

Nina de Roos studeert nu economics & business economics aan de Universiteit van Utrecht. Na haar eindexamen aan het Maartens College in Haren, heeft ze een jaar doorgebracht in Ohio. Op Wittenberg University volgde ze onder andere psychologie, economie, accounting en Spaans. Ze deelt graag haar ervaringen. Je kunt Nina bereiken op nina.d.r@hotmail.com.

Maxime Schreurs komt oorspronkelijk uit Veendam en heeft een jaar aan Augustana College in Rock Island, Illinois gestudeerd. Haar vakken varieerden, van adolescent psychology tot filosofie over leven en dood en van social relationships tot invloed van advertenties. Inmiddels studeert Maxime politicologie aan de Universiteit van Amsterdam. Ze beantwoodt met liefde je vragen over studeren aan een liberal arts college: Maximedominique@hotmail.com.

Jeroen Velzing heeft een jaar gestudeerd aan de University of New England in Portland, Maine, helemaal in het noorden van de Verenigde Staten. Zijn eindexamen deed hij aan het Huygens Lyceum in Voorburg. Aan de University of New England koos hij medische biologie als hoofdvak. Daarnaast heeft hij informatica en een introductievak over de financiële wereld gevolgd. Jeroen studeert nu geneeskunde aan de Universiteit van Maastricht. Hij kijkt erg positief terug op zijn jaar. Je kunt Jeroen bereiken via: jeroenvelzing@planet.nl.

Justin Voortman vertrok na zijn eindexamen aan het CSG Reggesteyn in Nijverdal naar Indiana University of Pennsylvania. Hij studeert nu bedrijfseconomie in Groningen. ‘Ik kijk terug op een superfijn jaar in Amerika. Ik heb er erg van genoten en veel van geleerd.’ Met plezier beantwoordt Justin dan ook je vragen over studeren in Amerika: justinvoortman@hotmail.com.

Muriël Weinstein heeft een jaar gestudeerd aan Wittenberg University in Springfield, Ohio. Dat is wel even wat anders dan het Vossius Gymnasium in Amsterdam waar ze haar eindexamen deed. In Ohio heeft Muriel een grote verscheidenheid aan vakken gevolgd, zoals Engels, Amerikaanse geschiedenis, sociologie, comparative politics en organizational behavior. Muriël beantwoordt graag je vragen, ter voorbereiding op het ‘onvergetelijke jaar’ dat je volgens haar tegemoet gaat. Je kunt haar e-mailen op weinsteinmuriel@hotmail.com.

Deelnemers vorige jaren

Kijk hier voor een overzicht van deelnemers aan het CSP-programma van voorgaande vorige jaren.