Nederlands Engels
Facebook Twitter RSS
programma's

Voorwaarden

Als deelnemer aan het Campus Scholarship Program (CSP) behaal je in je tussenjaar in Amerika goede studieresultaten, doe je actief mee met sociale activiteiten op de campus en vertel je graag over het leven in Nederland. 

Er zijn een aantal voorwaarden en selectiecriteria opgesteld om tot CSP te kunnen worden toegelaten. Nadat je aanmelding compleet is, nodigen wij je uit voor een selectiegesprek om nader kennis te maken. De selectiecommissie kijkt onder meer naar je motivatie en verwachtingen, je hobby’s en interesses, je cijfers en de feedback van je referenten.

Voorwaarden

  • Je zit op het vwo of de havo
  • Je bent in eerste instantie van plan niet langer dan een jaar in Amerika te studeren.
  • Je staat eind 5 vwo voor je gezamenlijke eindexamenvakken minimaal een 6,5 gemiddeld. Zit je op de havo? Dan vragen we dat je eind 4 havo een 7,5 gemiddeld staat.
  • Je maakt de TOEFL toets bij voorkeur voordat je je aanmeld. We vragen om een minimumscore van 85 om je goede plaatsingsmogelijkheden te bieden.
  • Daarnaast maak je ook de SAT óf de ACT toets.
  • Je bezit de Nederlandse nationaliteit. Woon je buiten Nederland? Dan kun je onder bepaalde voorwaarden meedoen.
  • Je ouder(s) moeten de eigen bijdrage kunnen betalen. Die komt, na aftrek van de beurs, meestal neer op een bedrag tussen $ 17.000 en $ 50.000. Dit zijn de kosten voor collegegeld, je kamer op de campus en maaltijden. Hierbij komen nog de kosten van de testen, administratievergoeding, reiskosten, boeken, verzekering en persoonlijke uitgaven. Je ouder(s) geven zelf aan welk budget er beschikbaar is. Voor deelname moet er minimaal $ 17.000 beschikbaar zijn.

Van de scholieren die voor een selectiegesprek worden uitgenodigd, wordt 90 procent tot het CSP programma toegelaten! Heb je vragen of twijfel je of je aan alle voorwaarden voldoet of dat je cijfers voldoende zijn, stuur dan een mail of bel voor overleg met de programmamedewerker naar 020-5315938.