Nederlands Engels
Facebook Twitter RSS
programma's

Huisvesting bij studie aan een community college

De meeste community colleges beschikken niet over een campus. Daardoor is het studeren aan een community college een andere ervaring dan studeren aan een 'gewoon' college, waar je hele leven zich op de campus afspeelt. Steeds meer community colleges zien echter de waarde in van een internationale omgeving en zijn er daarom op uit internationale studenten te werven. Als gevolg daarvan komen er ook steeds meer community colleges die wel een campus hebben, waar je kunt wonen. Meestal deel je dan een kamer in een zogenaamd dormitory. Dat is een gebouw met studentenkamers op de campus, voorzien van alle gemakken.

De kamer is volledig gemeubileerd met een bed, bureau, kast, bank en stoelen. Daarnaast zijn er aansluitingen voor internet, tv en telefoon. Je deelt doorgaans een badkamer en maakt met andere studenten gebruik van de gezamenlijke keuken. Deze is van alle gemakken voorzien met fornuis, oven, magnetron, vaatwasser en koelkast.

Wanneer huisvesting op de campus niet beschikbaar is, dan bieden community colleges assistentie aan bij het zoeken naar een gemeubileerde kamer dichtbij de school. Vaak deel je dan met een aantal andere studenten een huis of een appartement. Sommige community colleges regelen een gastgezin voor je. Je woont dan samen met zowel Amerikaanse als andere internationale studenten. Het Amerikaanse gastgezin zorgt ook voor je maaltijd(en). Het Fulbright Center zoekt bij voorkeur naar colleges met een echte campus en huisvesting op of zeer dichtbij de campus.