Nederlands Engels
Facebook Twitter RSS
programma's

Kosten van studie

De kosten voor studeren aan een community college kunnen behoorlijk verschillen. Hieronder vind je een voorbeeld van de soorten kosten. De verschillen zitten vooral in het collegegeld en de kosten van huisvesting. Over het algemeen zijn deze hoger in of bij grote steden zoals New York en Los Angeles.

1. Testen

De Test of English as a Foreign Language (TOEFL) kost $ 240. Deze leg je in Nederland af en is verplicht voor alle studenten van wie Engels niet de moedertaal is.

2. Kosten dienstverlening Fulbright Center

Deze kosten brengt het Fulbright Center op grond van een offerte in rekening en kan bestaan uit de kosten van begeleiding, zoeken naar passende colleges, hulp bij opstellen aanmeldingsdossier, plaatsing, oriëntatie en praktische voorbereiding.

3. Internationale reiskosten

Deze hangen af van de bestemming, maar liggen rond de € 1.000. Ga je tijdens je studiejaar op en neer naar Nederland, dan liggen de kosten uiteraard nog hoger.

4. Verzekeringen

Sommige community colleges eisen deelname aan het eigen (ziektekosten)verzekeringspakket. Wanneer dit niet het geval is, dan kan naast de verplichte Nederlandse basisverzekering een (aanvullende) verzekering worden afgesloten vanaf € 36,50 per maand. Deze biedt een goede dekking voor de verschillende risico's (ziekte, maar ook wettelijke aansprakelijkheid, bagageverlies, eventuele juridische bijstand).

5. Zakgeld en andere kosten

Dit bedrag is afhankelijk van eigen behoeften. Reken op $ 100 tot $ 150 per maand.

6. Eigen bijdrage aan kosten van collegegeld en verblijf (maaltijden en huisvesting)

Deze liggen in de regel tussen de $ 14.000 en $ 25.000. De bedragen zijn gebaseerd op het prijsniveau per juni 2012.