Nederlands Engels
Facebook Twitter RSS
programma's

Wat zijn 'community 'colleges'?

Community colleges nemen een belangrijke plaats in binnen het Amerikaanse hoger onderwijs. Ze bieden tweejarige undergraduate opleidingen aan, die kwalitatief niet onderdoen voor de reguliere colleges. Ze zijn populair, want ongeveer 40% van alle Amerikaanse studenten volgt hun opleiding aan een van de ruim 1.100 community colleges. Ook steeds meer internationale studenten ontdekken de waarde van deze unieke instellingen binnen het Amerikaanse hoger onderwijs. Circa 85.000 van hen studeren aan een community college, zo'n 15% van alle internationale studenten.

Kleine klassen

Community colleges staan bekend om hun kleine klassen en de mate van persoonlijke aandacht voor hun studenten. Elk college heeft een uitgebreid aanbod aan vakken: van marketing tot multimedia, van wijnstudie tot Spaans, van techniek tot psychologie, van Amerikaanse geschiedenis tot American government en van beeldende kunst tot muziek en toneel. Het onderwijsniveau sluit goed aan op het niveau en behoeften van Nederlandse scholieren die hun havo- of mbo-diploma hebben behaald. Community colleges onderling organiseren ook sportcompetities waaraan je kan deelnemen.


Regionaal georiënteerd

Community colleges zijn ook sterk lokaal en regionaal georiënteerd. Ze zijn vrijwel overal in Amerika te vinden. Wil je in de buurt van een grote stad studeren, maar wel verzekerd zijn van een veilige leefomgeving? Of liever naar een landelijk gelegen college in het midden van de VS? Het Fulbright Center beschikt over een groot aantal contacten met Amerikaanse community colleges met een goede tot zeer goede reputatie en die huisvesting op de campus aanbieden. Bovendien heeft het Center meer dan zestig jaar ervaring met het plaatsen van Nederlandse studenten aan Amerikaanse universiteiten.

Lijkt het je wat een jaar te studeren in de VS aan een community college? Via de submenu's aan de linkerzijde van deze pagina vind je meer informatie over de kosten, huisvesting en de diensten van het Fulbright Center. Als je meer informatie wenst of nog vragen hebt, bel dan 020-5315930 of mail naar info@fulbright.nl.