Nederlands Engels
Facebook Twitter RSS
scholieren

Bacheloropleiding

Vier jaar studeren aan een Amerikaanse universiteit en wonen op of vlakbij een campus met alle denkbare voorzieningen binnen handbereik?

Kwaliteit van Amerikaanse universiteiten

Amerikaanse universiteiten staan wereldwijdbekend om de hoge kwaliteit die ze bieden als het gaat om onderwijs, onderzoek,docenten en voorzieningen. Dat blijkt bijvoorbeeld uit de zogenaamde Shanghai-lijst,waar maar liefst vier Amerikaanse universiteiten in de top tien van besteuniversiteiten ter wereld staan.

Mogelijkheden

Het aanbod aan hoger onderwijs in Amerika is overweldigend: aan meer dan 4.000 universiteiten kun je een bacheloropleidingvolgen. Universiteiten zijn er bovendien in soorten en maten: privé- en staatsuniversiteiten, universiteiten met een campus in het midden van een grote stad en universiteiten in landelijkere gebieden. Er zijn vele soorten graden die je kunt behalen in de bachelorfase en je hebt de keuze uit meer dan 900 zogenaamde majors (hoofdvakken). Met andere woorden: er is altijd een universiteit en opleiding te vinden die bij je past.

Flexibiliteit

Studeren voor een bachelor diploma in Amerika betekent volop flexibiliteit. Het onderwijs in de undergraduate fase is namelijk gebaseerd op de liberal arts filosofie. Dit betekent dat je tijdens je bachelor een brede academische opleiding krijgt waarin je veel verschillende vakken volgt uit diverse studierichtingen. Pas later in je studie kies je de studierichting waarin je je wilt specialiseren. Doel van deze liberal arts filosofie is het mondeling en schriftelijk uitdrukkingsvermogen en het kritisch denkvermogen van de student te ontwikkelen. Het bacheloronderwijs inde VS is sterk multi- en interdisciplinair gericht. Tenslotte kun je aan allerlei bijzondere activiteiten deelnemen zoals honors programs voor goede studenten, wetenschappelijk onderzoek met je professor, stageprogramma's in Washington DC en bij de Verenigde Naties in New York. Je kunt zelfs een deel van je studie in een ander land volgen.

Faciliteiten

Amerikaanse universiteiten bieden state of the art voorzieningen voor hun studenten, variërend van prima huisvesting op een veilige campus en dining halls met volop keus tot uitstekende laboratoria en bibliotheken met enorme collecties die ook vaak nog eens 24 uur per dag open zijn.

Persoonlijke ontwikkeling

Een verblijf van vier jaar in de VS biedt je tenslotte een schat aan culturele ervaring, zelfstandigheid, een groot internationaal netwerk en uitstekende Engelse taalvaardigheid.

Toelatingeisen

De toelatingseisen verschillen per universiteit en per studierichting. Je toelating wordt in elk geval gebaseerd op de studieresultaten van je middelbare school en eventuele vervolgopleiding;aanbevelingsbrieven, een schriftelijke motivatie in de vorm van een essay of personal statement en bewijs van voldoende middelen om de kosten van studie en levensonderhoud te voldoen. Daarnaast vraagt de Amerikaanse universiteit aan internationale studenten een Engelse taalvaardigheidstest af te leggen, de Test of English as a Foreign Language (TOEFL) of de IELTS. De Scholastic Assessment Test (SAT) dien je ook af te leggen. Sommige universiteiten accepteren in plaats hiervan ook de ACT. Zeer competitieve universiteiten vereisen in de regel twee of drie SAT Subject Tests.

Kosten

Een volledige bacheloropleiding volgen en afronden in Amerika is in de regel relatief duur. Gelukkig bestaat wel de mogelijkheid beurzen van de Amerikaanse universiteiten te ontvangen. Het Fulbright Center heeft de kennis en expertise om je te helpen bij het verkrijgen van deze beurzen.