Nederlands Engels
Facebook Twitter RSS
scholieren

Dienstverlening Fulbright Center

Studeren op een Amerikaanse campus, met een andere buitenlandse student of een Amerikaan in een dormitory wonen, verschillende vakken volgen, een diploma behalen, sporten, een weekendje New York bezoeken, Thanksgiving in Chicago vieren en winkelen in de mall. Studeren op een Amerikaans community college is een unieke ervaring.

Wie direct na het havo-eindexamen of met een mbo-diploma op zak wil studeren in Amerika aan een community college kan gebruik maken van de diensten van het Fulbright Center. Deze dienstverlening is individueel - je krijgt dus veel persoonlijke aandacht en het Center kan desgewenst een plaatsing verzorgen op een community college van goed niveau, en eventueel met on campus huisvesting.

Het programma dat je volgt is goed op je wensen afgestemd, je hebt de keuze uit zeer veel verschillende vakken, je woont bij een gastgezin of op de campus, je beoefent een van de vele sporten en je verbetert het niveau van je Engels. Community colleges bieden bijzonder goede begeleiding. Tijdens een stage of vakantie in de zomermaanden kun je de VS verder ontdekken.

Je kunt een één of twee-jarig programma doen. Als je een volledig programma van twee jaar volgt, kun je een Associate's degree behalen. Naar bepaalde community colleges kun je zelfs je Nederlandse studiefinanciering meenemen.

De eerste stap die je moet zetten is een afspraak maken voor een adviesgesprek met een van de studieadviseurs van het Fulbright Center. Klik hier om een afspraak te maken.