CSP Diversity Scholarship

Zit jij op het vwo/gymnasium en droom je er wel eens over om na je examen een jaar in Amerika te studeren? Dan is het Campus Scholarship Program wellicht iets voor jou! De Fulbright Commission biedt één volledig gesponsorde beurs aan waarmee je een jaar lang op een Amerikaanse campusuniversiteit studeert en woont. Je kunt een jaar lang een divers vakkenpakket naar keuze volgen en maakt kennis met de Amerikaanse cultuur. De beurs is bedoeld voor getalenteerde scholieren wiens ouder(s) de kosten zelf niet kunnen betalen.

Wat doet de Fulbright Commission?

De Stichting Fulbright Commission the Netherlands biedt getalenteerde studenten en wetenschappers uit Nederland en de Verenigde Staten de kans om in elkaars land te studeren, onderzoek te doen of les te geven. Dit doen we door onafhankelijke informatie over het Amerikaanse hoger onderwijs te vertrekken en een aantal programma’s uit te voeren. Onze programma’s komen voort uit de missie van de Amerikaanse senator J. William Fulbright, die in 1949 een beurzenprogramma oprichtte om wederzijds begrip tussen Amerikanen en burgers uit andere landen te bevorderen via academische uitwisselingen. Het Campus Scholarship Program vloeit voort uit die missie en stelt eindexamenleerlingen die de selectieprocedure met goed gevolg afleggen in staat om één jaar met een studiebeurs te studeren aan een goed aangeschreven Amerikaanse universiteit.

Onze ervaren medewerkers begeleiden jou en je ouder(s) tijdens het gehele traject. Na selectie is je plaatsing aan een Amerikaanse universiteit gegarandeerd. We begeleiden je  bij het complete aanmeldingsproces: van de aanmelding bij de universiteiten en het verkrijgen van studiebeurzen tot bijeenkomsten ter voorbereiding op je vertrek.

Waar ga je studeren?

Waar je gaat studeren blijft nog even een verrassing. Wordt het genieten van de natuur in Oregon, skiën in Michigan of ga je naar het zuiden en hoef je niet eens een winterjas mee? De Fulbright Commission werkt sinds 1949 samen met een aantal partneruniversiteiten in de VS. Wij regelen je plaatsing bij één van deze universiteiten. Wij kijken welke universiteiten er goed bij je zouden passen en waar je de beste beursmogelijkheden hebt. Dat baseren we op je academisch profiel (cijfers en testscores), maar ook jouw interesses, hobby’s en eigen wensen. We melden je altijd bij meerdere universiteiten aan, waarna je in het voorjaar één universiteit kiest.

Voor wie is het programma bedoeld?

Wij hechten een grote waarde aan diversiteit. Beide samenlevingen, zowel Nederland als de Verenigde Staten, worden gekenmerkt door diversiteit en wij streven ernaar dat dit weerspiegeld wordt in onze activiteiten. Wij geloven dat het samenbrengen van mensen met diverse achtergronden een positieve bijdrage levert aan de persoonlijke en professionele ontwikkeling van onze deelnemers en tevens helpt om tegenstellingen te overbruggen. Dit programma past in het beleid van de Fulbright Commission om te stimuleren dat jonge mensen die gewoonlijk niet beschikken over voldoende middelen en/of het juiste netwerk voor een studie in Amerika toch kunnen gaan.

Er zijn een aantal voorwaarden en selectiecriteria opgesteld voor de CSP Diversity Scholarship:

  • Je zit op het vwo/gymnasium, gaat in 2024 eindexamen doen, en behaalt goede studieresultaten.
  • Je hebt een open en leergierige houding en bent maatschappelijk betrokken.
  • Je maakt twee Amerikaanse toelatingstesten. De TOEFL en de SAT of ACT. De kosten hiervan worden vergoed via de beurs.
  • Je bezit de Nederlandse nationaliteit. Een tweede nationaliteit is geen probleem, tenzij dit de Amerikaanse is.
  • Jouw ouder(s) of verzorger(s) kunnen de kosten aantoonbaar niet betalen.

Op de hoogte blijven?

Vanaf januari 2023 worden de deadlines voor de beurs vastgesteld. Je kunt je gegevens via het onderstaande formulier achterlaten. Wij houden je op de hoogte wanneer de inschrijving opent.

Naam