Nederlands Engels
Facebook Twitter RSS
kennis

Amerikaanse toelatingstesten

Links

 • College Board
  Deze site mag je niet missen als je op undergraduate niveau in de VS wilt studeren. Bevat gegevens over 3.300 colleges en universiteiten en een zoekmodule voor beurzen. Tevens alle informatie over en oefenmateriaal voor de SAT test, en de mogelijkheid je
 • Commission on Graduates of Foreign Nursing Schools
  Wie als verpleegkundige in de VS wil werken, moet verschillende examens afleggen. De Commission on Graduates of Foreign Nursing Schools verzorgt een Certification Program voor hbo-verpleegkundigen, waarvan het CGFNS examen de hoofdmoot vormt.
 • Education Commission for Foreign Medical Graduates (ECFMG)
  Deze website bevat alle informatie over de certificatieprocedure die zogenaamde International Medical Graduates moeten volgen voor zij een specialisatieprogramma in de VS kunnen doen. Onderdeel van deze procedure zijn de beruchte USMLE examens...
 • Graduate Management Admission Test (GMAT)
  Informatie over de Graduate Management Admission Test, de toelatingstest die verplicht is als je aan een graduate business school wilt gaan studeren. Heel handig is het dat je hier gratis oefenmateriaal kunt downloaden.
 • Graduate Record Examination (GRE)
  De Graduate Record Examination is vaak een verplicht onderdeel van de toelatingsprocedure van graduate programma's. Hier vind je informatie over testlocaties, inschrijvingsprocedure, en oefenmateriaal dat je gratis kunt downloaden.
 • Kaplan - test preparation
  Bevat informatie over testvoorbereidingen, undergraduate en graduate programma's gebaseerd op vragenlijsten die regelmatig aan universiteiten worden toegezonden. Bevat veel links naar andere websites. Kaplan behoort tot de Washington Post Company.
 • Test of English as a Foreign Language (TOEFL)
  Alle informatie over de TOEFL: waar kun je de test afleggen, hoe kun je je opgeven, wat kost de test, hoe kun je je het beste voorbereiden, en nog veel meer. Je kunt ook oefenmateriaal bestellen of gratis downloaden.
 • TOEFL TV
  ETS, de organisatie die de TOEFL ontwikkelt, heeft een 'tv-kanaal' op Youtube geopend. Je vindt er verschillende filmpjes van studenten en docenten met daarin een uitgebreide toelichting op de test.
 • United States Medical Licensing Examination
  Hier vind je niet alleen informatie over de inhoud van de United States Medical Licensing Exam, maar je kunt ook gratis oefenmateriaal downloaden.