Nederlands Engels
Facebook Twitter RSS
home

Nieuws

Minder SAT testdata in 2017-2018 en 2018-2019

donderdag 23 februari 2017

The Collegeboard heeft aangekondigd het aantal internationale testdata voor de SAT, een van de toelatingstests voor scholieren die willen worden toegelaten tot een Amerikaanse bachelorstudie, terug te brengen van zes naar vier per jaar. Daarnaast schrapt men de aankomende testmogelijkheid in juni 2017. Eindexamenkandidaten die zich voorbereiden op aanmelding tot Amerikaanse universiteiten moeten, als ze niet kiezen voor het alternatief ACT, hun testdata daarom nog beter plannen dan voorheen.

Doe je in 2018 eindexamen en ben je van plan je aan te melden voor een bachelorstudie in de VS? Dan kun je de SAT afleggen in mei en oktober, voor aanmeldingen met een vroege deadline van 1 november. Je kunt de test ook nog afleggen in december voor latere aanmelddeadlines.

De zogenaamde Subject Tests, tests in een specifiek vak, kun je in 2017 afleggen in juni, oktober, november en december. Houd er rekening mee dat je op een testdag niet zowel de SAT als Subject Tests kunt afleggen.

In de praktijk betekent deze wijziging dat ambitieuze eindexamenkandidaten dit jaar twee SAT testdata hebben voor de algemene test: mei en oktober. Meer informatie over testdata en registratie is te vinden op de website van The Collegeboard.

Je kunt ook besluiten niet de SAT maar de ACT te kiezen. De ACT kun je afleggen de komende tijd afleggen in april, juni, september, oktober en december.

Steeds meer Amerikaanse universiteiten zijn bereid aanmeldingen van internationale studenten zonder een score op de SAT of ACT in behandeling te nemen. Ze zijn testoptioneel: heb je scores en wil je die insturen, dan mag dat, maar je mag er ook voor kiezen geen scores te overleggen. Er is wel een addertje onder het gras: als je wilt sporten in een Divisie I of Divisie II team heb je een SAT of ACT score nodig. Dat geldt soms ook voor het in aanmerking kunnen komen voor academische beurzen. FairTest houdt bij welke universiteiten testoptioneel zijn. Check wel altijd nog even de toelatingsinformatie voor internationale studenten op de websites van de universiteiten die je op het oog hebt.