Fulbright ETA Program

Sinds 2017 kunnen alle Nederlandse scholen deelnemen aan het wereldwijde Fulbright English Teaching Assistant (ETA) Program. Dit programma selecteert voor elke deelnemende school een ambitieuze, net afgestudeerde onderwijsassistent uit de Verenigde Staten. Deze native speaker kan vervolgens worden ingezet om de praktische kennis van het Engels te vergroten en het Engelstalige onderwijs te bekrachtigen.

 

Hoe werkt het English Teaching Assistant Program?

  • Een ETA kan 20 tot 24 uur per week worden ingezet als onderwijsassistent.
  • Het programma staat open voor basisscholen, het voortgezet onderwijs, en mbo- en hbo-instellingen.
  • Alle onderwijsassistenten zijn universitair geschoold en kunnen naast het geven van Engels ook assisteren binnen hun eigen vak (bijvoorbeeld: STEM, muziek, sport).

 

Over de Teaching Assistants

Elk jaar komt er een grote hoeveelheid aanvragen binnen op het Institute of International Education in New York. Vanwege deze grote hoeveelheid aanmeldingen kan per kandidaat kritisch gekeken worden naar zaken als motivatie, kennis en ervaring, studieresultaten en onderwijservaring. Vervolgens selecteren wij uit deze lijst van gekwalificeerde onderwijsassistenten een aantal kandidaten die goed aansluiten op het profiel van de deelnemende scholen in Nederland. Uiteraard gaat dit in goed overleg met de scholen zelf. Hierdoor garanderen wij dat de onderwijsassistent bij u op school niet alleen deskundig is, maar dat hij of zij ook nog eens uitstekend in het team past.

 

Uw school aanmelden


U kunt uw school vanaf eind november aanmelden voor deelname aan het Fulbright English Teaching Assistant Program voor het komende schooljaar. Er zijn kosten verbonden aan deelname. De deadline voor registratie valt op 31 januari 2020. Wilt u meer informatie over het programma en de kosten ontvangen of heeft u vragen? Stuur een e-mail naar Rose Bishop:  r.bishop@fulbright.nl