Nederlands Engels
Facebook Twitter RSS
programma's

Fulbright-Schuman Program

Wilt u doceren of onderzoek doen met als onderwerp de relatie tussen de Europese Unie en Amerika, of de EU zelf, dan kunt u een Fulbright-Schuman beurs aanvragen.

Fulbright-Schumanbeurzen voor studie, onderzoek en doceren

Het Fulbright-Schuman Program wordt gefinancierd door het Amerikaanse Department of State en het Directoraat-Generaal voor Onderwijs en Cultuur van de Europese Commissie. Het omvat beurzen voor studie, onderzoek en het geven van onderwijs. De beurzen zijn alleen beschikbaar voor studies en projecten met als hoofdonderwerp de relatie tussen de Europese Unie en de Verenigde Staten, of de EU zelf. 

De beurzen zijn bedoeld voor studie op graduate niveau, onderzoek of doceren aan een geacrediteerde Amerikaanse universiteit of instelling voor hoger beroepsonderwijs, of aan een onafhankelijke onderzoeksinstelling. De voorkeur zal worden gegeven aan aanvragers die academische of professionele ervaring hebben in tenminste twee lidstaten van de EU na het behalen van het Bachelor's diploma en de Engelse taal goed beheersen. Meer informatie vindt u op fulbrightschuman.eu.

Fulbright-Schuman Innovation Award

Vanaf vorig jaar is het ook mogelijk om een speciale Innovation Award aan te vragen, voor aanvragers die werken op het snijvlak van technologie en beleid. Afgelopen jaar was de Innovation Award specifiek gericht op data privacy en bescherming, komend jaar en volgende jaren kan er een ander onderwerp centraal staan. Voor het aanvragen van deze beurs volgt u de reguliere aanvraagprocedure. 

Beurshoogte

Een Fulbright-Schumanbeurs voor onderwijs, onderzoek of doceren in bedraagt €2.000 per maand voor aanvragers die hun PhD nog niet hebben afgerond, en €3.000 voor aanvragers met een PhD, een reis- en verhuisbijdrage van € 2.000, en een beperkte ziektekostenverzekering. Het maximale bedrag is € 29.000.

Aanvragen voor 2019-2020

De aanvraagronde voor het academisch jaar 2018-2019 is inmiddels gesloten. De aanvraagronde voor 2019-2020 is open van 15 september 2018 tot 1 december 2019. Voor een volledig overzicht van alle voorwaarden, deadlines en andere informatie kunt u terecht op de website van de Schuman beurzen.