Nederlands Engels
Facebook Twitter RSS
programma's

Dienstverlening van het Fulbright Center

Het Fulbright Center biedt aan scholieren, studenten en hun ouders een traject van individuele begeleiding, wat betekent dat tijdens een adviesgesprek nagegaan wordt wat je wensen en ideeën zijn over een studie aan een community college. Daarna ontvang je een offerte met de kosten van de verschillende diensten die je kunt afnemen. Dit kan variëren van alleen enige begeleiding als je veel zelf wilt doen tot volledige plaatsing als je veel aan het Fulbright Center wilt overlaten. Wat de kosten zullen zijn hangt dus sterk af van je wensen en behoeften.
Om te gaan studeren aan een community college moet je in voor je vertrek naar Amerika je je havo- of mbo-diploma behalen. Daarnaast moet je redelijke studieresultaten hebben. Om je een idee te geven wat er verder zoal komt kijken bij het verkrijgen van toelating tot een community college: je moet zorgen voor twee aanbevelingsbrieven; je moet zoals alle studenten van wie Engels niet de moedertaal is de Test of English as a Foreign Language (TOEFL) afleggen. De TOEFL is goed te doen, maar je moet je er wel op voorbereiden.

Je ouders/verzorgers of jij moeten aantoonbaar beschikken over voldoende financiële middelen om een jaar studie in de VS te kunnen financieren - anders krijg je geen visum. Dit komt neer op een bedrag tussen de $ 14.000 en $ 25.000. (Ter vergelijking: een studiejaar in het hoger onderwijs in Nederland kost inclusief kamerhuur en kosten van levensonderhoud bijna € 10.000 - met de huidige wisselkoers is dat $ 12.500).

Alle afspraken worden door het Fulbright Center helder vastgelegd in een deelname-overeenkomst zodat geen misverstanden kunnen ontstaan over de te leveren diensten.

Klik in het menu links voor meer informatie over community colleges. Maak een afspraak voor een adviesgesprek.