Informatie voor hoger onderwijs

Bent u werkzaam bij een instelling voor hoger onderwijs, en bent u op zoek naar meer informatie over het Amerikaanse hoger onderwijs? Als EducationUSA Center bieden we gratis advies aan iedereen met vragen over een studieperiode op undergraduate en graduate niveau in de VS. EducationUSA adviseurs  worden regelmatig getraind door de Amerikaanse overheid om te kunnen adviseren over alle geaccrediteerde universiteiten in de VS. Onze adviezen zijn onafhankelijk, toegankelijk, volledig en objectief.

Professoren, docenten, onderzoekers en medewerkers van het international office kunnen een grote hoeveelheid aan informatie vinden op onze website, of mailen met onze Educational Adviser voor advies. Bent u op zoek naar informatie over het aanvragen van Fulbright beurzen, klikt u dan hier (op hier een interne link toevoegen) voor informatie over onze beurzen voor studenten, promovendi en wetenschappers.

 

Informatiebijeenkomsten

Organiseert uw instelling een evenement over studeren in het buitenland, of een voorlichtingsbijeenkomst over het aanvragen van beurzen hiervoor, dan zijn wij graag bereid om een presentatie te geven of op een informatiestand te staan. Neem hiervoor contact op met onze Educational Adviser (interne link toevoegen), afhankelijk van beschikbaarheid laten wij u weten of we aanwezig kunnen zijn. Ook geven wij in de herfst een webinar over het studie op graduate niveau, u vindt de details hiervan in de agenda. Dit webinar zal ook hierna nog beschikbaar zijn en te vinden op onze website (en dan als ie geweest is de tekst aanpassen en link toevoegen waar die te vinden is).

 

Amerikaanse Fulbright Student of Scholar te gast

Geeft een Amerikaanse student of scholar aan dat hij graag bij uw instelling zou willen studeren of komen lesgeven, eventueel gecombineerd met onderzoek? Dan kunt u deze persoon wijzen op de mogelijkheid om een Fulbright beurs aan te vragen voor dit verblijf. Amerikaanse studenten kunnen hier alle informatie vinden, de scholars vinden hier de aanmeldingsmogelijkheden.

Mocht uw instelling een geselecteerde Amerikaanse Fulbrighter te gast krijgen, dan wordt de gastinstelling gevraagd om voor deAmerikaanse student of scholar een verblijfsvergunning aan te vragen, te helpen met het vinden van huisvesting en de praktische ondersteuning te geven die u aan al uw internationale gasten geeft. In ruil daarvoor krijgt u een top-student of docent in de collegezaal.

 

Fulbright Specialist Programma

Ook is er de mogelijkheid om voor een kortere periode een Fulbright Specialist te vragen een bezoek te brengen op uw instelling, voor een specifiek project. Meer informatie hierover vindt u hier.