Informatie voor hoger onderwijs

Bent u werkzaam bij een instelling voor hoger onderwijs, en bent u op zoek naar meer informatie over het Amerikaanse hoger onderwijs? De Fulbright Commission beantwoordt graag vragen over studiemogelijkheden in de VS op undergraduate en graduate niveau. Onze EducationUSA Adviseurs worden regelmatig getraind door de Amerikaanse overheid om te kunnen adviseren over alle geaccrediteerde universiteiten in de VS. Onze adviezen zijn onafhankelijk, toegankelijk, volledig en objectief.

Professoren, docenten, onderzoekers en medewerkers van het international office kunnen een grote hoeveelheid aan informatie vinden op onze website, of mailen met onze Educational Adviser voor advies. Bent u op zoek naar informatie over het aanvragen van Fulbright beurzen? Bezoek dan de pagina van onze Fulbright beurzen.

Informatiebijeenkomsten

Organiseert uw instelling een evenement over studeren in het buitenland, of een voorlichtingsbijeenkomst over het aanvragen van studiebeurzen dan zijn wij graag bereid om een presentatie te geven of bij een informatiestand te staan. Neem contact met ons op via e-mail. Afhankelijk van onze beschikbaarheid laten wij u weten of we aanwezig kunnen zijn.

Onze Educational Advisers organiseren regelmatig webinars waarin praktisch advies wordt gedeeld over o.a. de financiering van een studie in de VS en de aanmeldingsprocedure bij een Amerikaanse universiteit. Raadpleeg de agenda voor meer informatie.

 

Amerikaanse Fulbright Student of Scholar te gast

Geeft een Amerikaanse student of scholar aan graag bij uw instelling te willen studeren of les te geven, eventueel gecombineerd met onderzoek? Dan kunt u deze persoon wijzen op de mogelijkheid om een Fulbright beurs aan te vragen voor dit verblijf. Amerikaanse studenten kunnen op de Fulbright program website meer informatie vinden. De scholars vinden meer informatie via cies.org. Ook kunnen zij zich inschrijven voor de newsletter, een office hour of een webinar met meer informatie via deze link.

Mocht uw instelling een geselecteerde Amerikaanse Fulbrighter te gast krijgen, dan wordt de gastinstelling gevraagd om voor deAmerikaanse student of scholar een verblijfsvergunning aan te vragen, te helpen met het vinden van huisvesting en de praktische ondersteuning te geven die u aan al uw internationale gasten geeft.

 

Fulbright Specialist Programma

Ook is er de mogelijkheid om voor een kortere periode een Fulbright Specialist te vragen een bezoek te brengen aan uw instelling, voor een specifiek project. Meer informatie hierover vindt u op de pagina over het Fulbright specialist program.