Informatie voor voortgezet onderwijs

Bent u werkzaam bij een middelbare school en bent u op zoek naar meer informatie over het Amerikaanse hoger onderwijs? De Fulbright Commission beantwoordt graag vragen over studiemogelijkheden in de VS. Onze EducationUSA adviseurs worden regelmatig getraind door de Amerikaanse overheid om te kunnen adviseren over alle geaccrediteerde universiteiten in de VS. Onze adviezen zijn onafhankelijk, toegankelijk, volledig en objectief.

Scholieren, ouders, docenten en decanen kunnen een grote hoeveelheid aan informatie vinden op onze website, een van onze informatiebijeenkomsten bezoeken of mailen met onze Educational Adviser voor persoonlijk advies.

 

Voorlichtingsbijeenkomsten

Informatiebijeenkomsten

De Fulbright Commission organiseert regelmatig gratis informatiebijeenkomsten over de studiemogelijkheden in de VS. In het najaar van 2020 organiseren onze Educational Advisers een serie webinars waarin praktisch advies wordt gedeeld over o.a. de financiering van een studie in de VS en de aanmeldingsprocedure bij een Amerikaanse universiteit. Onze voorlichters bezoeken ook verschillende plaatsen in het land, waaronder Amsterdam, Utrecht, Eindhoven, Rotterdam, Den Haag en Groningen/Zwolle. Bij iedere informatiebijeenkomst is een panel van oud studenten aanwezig om vragen over hun ervaringen in de VS te beantwoorden. Een volledig overzicht van onze bijeenkomsten en een inschrijfformulier is te vinden in de agenda.

Voorlichting op school

Organiseert uw school een buitenlanddag? Ons voorlichtersteam komt graag langs om uw leerlingen meer te vertellen over studeren in Amerika. Neem contact op om een verzoek in te dienen. Afhankelijk van beschikbaarheid laten wij u weten of we aanwezig kunnen zijn.

 

Amerikaan in de klas

Het is mogelijk om Amerikaanse studenten die van de Fulbright Commission de Fulbright beurs krijgen te verwelkomen op op uw school! Tijdens een bezoek vertellen zij graag over de Amerikaanse cultuur, ervaringen in Nederland of hun eigen onderzoek. Bezoek onze pagina over Amerikaan in de klas voor meer informatie.

 

Advies en begeleiding voor scholieren en docenten

Scholieren die zich willen aanmelden voor een studie(periode) in de Verenigde Staten kunnen bij de Fulbright Commission terecht voor gratis advies over de aanmeldingsprocedure. Op onze adviespagina is informatie te vinden om scholieren en docenten te ondersteunen. Daarnaast kunt u bij ons terecht voor persoonlijk advies.

Scholieren die een volledige bachelorstudie willen doen kunnen informatie vinden over de volgende onderwerpen

 

  • Tijdlijn voor aanmeldingsprocedure
  • Stappenplan voor het onderzoeken van de mogelijkheden, inclusief informatie over verschillende soorten opleidingen, het vinden van een passende universiteit en mogelijke alternatieven.
  • Informatie over financiering
  • Informatie over de aanmelding bij een universiteit, inclusief het afleggen van toelatingstesten, deadlines en toelatingseisen, tips voor het schrijven van een essay, tips voor het opstellen van school documenten, het afleggen van interviews etcetera.
  • Pre-departure informatie

 

Docenten die gevraagd zijn een cijferlijst, school profile of referentiebrief op te stellen kunnen daarvoor richtlijnen vinden bij school documents. Heeft u vragen dan kunt u contact opnemen met een van onze Educational Advisers.

 

Campus Scholarship Program

Havo en vwo scholieren die na hun eindexamen voor één tussenjaar aan een Amerikaanse universiteit willen studeren zijn wellicht geïnteresseerd in het Campus Scholarship Program.  Onze ervaren medewerkers begeleiden scholieren bij het vinden van een passende universiteit en het complete aanmeldingsproces: van de aanmelding bij de universiteiten en het verkrijgen van studiebeurzen tot bijeenkomsten ter voorbereiding op je vertrek. Na selectie is plaatsing gegarandeerd.