Medewerkers

Dr. C.J. GRADENWITZ, MPA, MJur
Executive Director

Christward J. Gradenwitz is sinds december 2020 Executive Director van de Fulbright Commission the Netherlands. Hiervoor was hij achtereenvolgens werkzaam bij de Generale Thesaurie van het ministerie van Financiën, het IMF, de Wereldbank en de Nederlandse Mededingingsautoriteit (nu ACM). Van 2008 tot 2016 was Christward de Eerste plaatsvervangend Griffier van de Eerste Kamer der Staten-Generaal. Tot aan zijn overstap naar Fulbright werkte hij vervolgens bij de Sociale Verzekeringsbank (SVB) als directeur Juridische Zaken, tevens lid van de Directieraad. Overige werkervaring heeft Christward opgedaan bij de Verenigde Naties in Genève, als Visiting Fellow van de Rajiv Gandhi Foundation in New Delhi en als Jean Monnet Fellow van het Robert Schuman Centre for Advanced Studies van het European University Institute in Florence. Christward deed een master’s rechten (internationaal-staatkundige studierichting) in Leiden, aan welke universiteit hij later ook promoveerde op het gebied van internationale betrekkingen. Daarvoor studeerde hij nog aan Sciences Po in Parijs en ontving hij een British Chevening Scholarship alsook een EUROPAEUM Scholarship voor zijn MJur-studie in Christ Church, Oxford. In 2002-2003 deed hij een MPA aan Harvard, op een gecombineerde beurs van de Netherland-America Foundation en Fulbright.

 

Mw. L. PIETERSEN, MA
Fulbright Program Manager

Linda Pietersen trad in dienst van de Netherlands America Commission for Educational Exchange op 1 november 2000. Zij is verantwoordelijk voor het Fulbright-programma. Dit omvat zowel de Nederlandse studenten, promovendi en hoogleraren die naar de VS gaan voor studie, onderwijs en onderzoek, als de Amerikaanse studenten, promovendi en hoogleraren die naar Nederland komen. Zij verzorgt het traject rondom de werving en selectie van de bursalen, en bereidt ze voor op hun vertrek naar de VS of de komst naar Nederland. Linda heeft Europese studies aan de Universiteit van Amsterdam gestudeerd. Daarna heeft zij acht jaar als programmacoördinator van een internationale postdoctorale opleiding environmental management aan dezelfde universiteit gewerkt.

 

Mw. M. KOLSTEREN, MA
Program Manager CSP & Educational Adviser

Manon Kolsteren werkt sinds 2014 bij de Fulbright Commission. Zij is als programmamanager verantwoordelijk voor het Campus Scholarship Program en de English Teaching Assistants, en werkt daarnaast als Educational Adviser. Ze studeerde aan de Rijksuniversiteit Groningen en de Universiteit van Amsterdam, waar ze een research master in Media Studies afrondde. Zij nam tijdens haar bachelor American Studies deel aan een uitwisselingsprogramma met het College of Charleston in Charleston, South Carolina en heeft haar master-onderzoek gedaan In New Orleans. Ze heeft vanaf 2013 als stagiaire meegewerkt aan de organisatie van de viering van 65 jaar Fulbright-programma in Nederland en in dat kader een boek met interviews met alumni gepubliceerd onder de titel ‘In Amerika heb ik ruim leren denken’.

 

Mw. M. HARING
Financial Administrator

Marion Haring werkt sinds 2016 bij de Fulbright Commission. Zij zorgt voor de financiële- en beurzen administratie. Daarbij stelt ze financiële rapportages op voor management, bestuur en overheden. Hiervoor werkte ze enige jaren als financieel beheerder bij de KNAW. Daarnaast heeft ze tientallen jaren als ondernemer administratieve en fiscale werkzaamheden verricht voor diverse bedrijven, organisaties en particulieren; speciaal op het gebied van nalatenschappen.