Medewerkers

Mw. M.J. BEKINK
Executive Director

Mattie Bekink is sinds 2018 Executive Director van de Stichting Fulbright Commission the Netherlands. In 2011 richtte zij Martha J. Bekink Consulting op, waarmee zij zich richt op vraagstukken over rule of law en mensenrechten, onderwijs, communicatie en institutionele strategie en China-strategie. Sinds 2011 werkt zij eveneens voor New York University, waar zij woordvoerder is voor de buitenlandse dependances en andere programma’s. In de periode van 2015 tot 2017 was zij gelieerd aan het Anne Frank Huis en adviseerde zij over internationale educatieve initiatieven en fondsenwerving.  Voor de oprichting van haar consultancypraktijk was Mattie de plaatsvervangend Country Director van de American Bar Association Rule of Law Initiative in China. Ze is ook als advocate werkzaam geweest bij het New Yorkse advocatenkantoor Skadden, Arps, Slate. Meagher & Flom LLP en als beleidsmedewerker bij het Center for American Progress. Mattie heeft een B.A. in Internationale Betrekkingen van Stanford University en een J.D. van de Georgetown University Law Center. Daarnaast is ze Fulbright alumna en zit ze in het bestuur van de American Friends of the Anne Frank House.

 

Mw. L. PIETERSEN, MA
Fulbright Program Manager

Linda Pietersen trad in dienst van de Netherlands America Commission for Educational Exchange op 1 november 2000. Zij is verantwoordelijk voor het Fulbright-programma. Dit omvat zowel de Nederlandse studenten, promovendi en hoogleraren die naar de VS gaan voor studie, onderwijs en onderzoek, als de Amerikaanse studenten, promovendi en hoogleraren die naar Nederland komen. Zij verzorgt het traject rondom de werving en selectie van de bursalen, en bereidt ze voor op hun vertrek naar de VS of de komst naar Nederland. Linda heeft Europese studies aan de Universiteit van Amsterdam gestudeerd. Daarna heeft zij acht jaar als programmacoördinator van een internationale postdoctorale opleiding environmental management aan dezelfde universiteit gewerkt.

 

Mw. M. KOLSTEREN, MA
Campus Scholarship Program Manager en Educational Adviser

Manon Kolsteren werkt sinds 2014 bij de Fulbright Commission. Zij is sinds 2016 als programmacoördinator verantwoordelijk voor het Campus Scholarship Program, en werkt daarnaast als Educational Adviser. Ze studeerde aan de Rijksuniversiteit Groningen en de Universiteit van Amsterdam, waar ze een research master in Media Studies afrondde. Zij nam tijdens haar bachelor American Studies deel aan een uitwisselingsprogramma met het College of Charleston in Charleston, South Carolina en heeft haar master-onderzoek gedaan In New Orleans. Ze heeft als stagiaire meegewerkt aan de organisatie van de viering van 65 jaar Fulbright-programma in Nederland en in dat kader een boek met interviews met alumni gepubliceerd onder de titel ‘In Amerika heb ik ruim leren denken’. Zij is lid van de International Association for College Admission Counseling (IACAC).

 

Mw. R. BISHOP, MSc
Fulbright Program Manager

Sinds 2017 werkt Rose als Fulbright Program Manager voor de Fulbright Commission. Ze heeft haar bachelordiploma’s in International Affairs en Russisch behaald aan de University of South Florida in Tampa, waar ze ook vandaan komt. In 2011 heeft ze zelf met een Fulbright beurs in Kazachstan gewerkt als English Teaching Assistant. Nu is ze verantwoordelijk voor het ETA-programma en het Distinguished Awards in Teaching-programma in Nederland. In 2017 behaalde ze haar master in sociologie aan de Universiteit van Amsterdam.

 

Mw. M. Haring
Financial Administrator

Marion Haring werkt sinds 2016 bij de Fulbright Commission. Zij zorgt voor de financiële- en beurzen administratie. Daarbij stelt ze financiële rapportages op voor management, bestuur en overheden. Hiervoor werkte ze enige jaren als financieel beheerder bij de KNAW. Daarnaast heeft ze tientallen jaren als ondernemer administratieve en fiscale werkzaamheden verricht voor diverse bedrijven, organisaties en particulieren; speciaal op het gebied van nalatenschappen.

 

Mw. M. STRATING, MA
Program Assistant

Melanie Strating werkt sinds september 2018 als Programma Assistent voor de Fulbright Commission. Zij rondde de research master Historical Studies af aan de Radboud Universiteit en behaalde een BA Taal- en cultuurstudies, met een major in Amerikanistiek, aan de Universiteit Utrecht. In 2012 studeerde Melanie Engels aan Wheelock College in Boston en in 2017 liep zij stage als onderzoeksassistent aan George Washington University in Washington DC. Bij de Fulbright Commission zal Melanie assisteren bij verschillende programma’s.

 

Mr. M. BERKELAAR, MA
Program Assistant

Maarten Berkelaar werkt sinds september 2018 als Programma Assistent voor de Fulbright Commission. Hij rondde in 2018 de masteropleiding North American Studies af aan de Universiteit Leiden en daarvoor studeerde hij Geschiedenis aan de Universiteit Utrecht. In 2015 studeerde hij een half jaar aan de University of Florida in Gainesville. Daarnaast liep Maarten in december 2017 stage bij Bureau Washington van de NOS in Washington D.C. Bij de Fulbright Commission assisteert hij bij verschillende programma’s.