Naar de VS

Heb je belangstelling voor een studie of een periode onderzoek in de VS? De Fulbright Commission heeft verschillende beurzen-programma’s voor scholieren en studenten.

Naar Nederland

Individuele beurzen voor Amerikaanse studenten of English Teaching Assistants die een studie of onderzoek gaan doen in Nederland.

Education USA Advies

Vragen over studeren in Amerika? Bekijk onze adviespagina of neem contact op met onze EducationUSA advisers.

Onderwijs-instellingen

Bent u werkzaam in het onderwijs? Bekijk onze programma’s voor onderwijsinstellingen of stel uw vragen aan de advisers.

Evenementen en webinars

Meer weten over de mogelijkheden om in de VS te studeren? Bezoek één van onze webinars waarin je meer komt te weten over het Amerikaanse onderwijssysteem, soorten opleidingen en fincancieringsmogelijkheden. Ook kun je al je vragen stellen aan onze educational advisers en oud-studenten. De eerstvolgende webinars vinden plaats op onderstaande data.

Geen evenementen gevonden!

Nieuws van de Fulbright Commission

Welkom Amerikaanse Fulbrighters in Nederland

De Amerikaanse ambassade verwelkomde onze nieuw aangekomen Amerikaanse wetenschappers, graduate studenten en English Teacher Assistants op de Residentie van de Amerikaanse ambassadeur. De welkomstreceptie stond dit jaar in het teken van het 75-jarig bestaan van het Fulbright Programma. Het is een prachtig moment om stil te staan bij de impact die het Fulbright programma wereldwijd heeft gehad door middel van de duizenden bursalen die de mogelijkheid hebben gekregen om in elkaars land te leren en werken.

Fulbright Award Ceremony

De Fulbright Commission feliciteert dit jaar 19 Nederlandse onderzoekers en graduate studenten met de ontvangst van een Fulbright beurs. In dit bijzondere jaar, waarin we ook het 75-jarig bestaan van het Fulbright programma vieren, werden de bursalen op de Amerikaanse Ambassade in Wassenaar verwelkomd voor een hybride award ceremony. Fulbright bursalen werden daar in een kleine setting ontvangen door vertegenwoordigers van de Nederlandse en Amerikaanse overheid, Fulbright board members, staf en alumni. Vrienden en familie konden de uitreiking dit jaar via livestream volgen.

Informatie over Covid-19

Wij begrijpen dat de situatie rondom Covid-19 veel onzekerheid en ook vragen oproept. Omdat de situatie en maatregelen verschillen per regio is er geen eenduidig antwoord te geven op de vraag hoe studieprogramma’s er komend jaar uit gaan zien. Op dit moment studeren er via onze programma’s een aantal studenten in de VS en in Nederland. De selecties voor volgend jaar gaan voor alle programma’s zoals gepland door. We blijven er dus hard aan werken om alle programma’s in 2021 doorgang te laten vinden en de deelnemers voor te bereiden op hun vertrek. Meer informatie over de specifieke deadlines en selectieprocedures is te vinden op de subpagina’s per programma.

Over de Fulbright Commission

De kans van je leven

De Fulbright Commission biedt getalenteerde studenten, wetenschappers en docenten uit Nederland en de Verenigde Staten de kans om in elkaars land te studeren, onderzoek te doen of les te geven. Dit doen we al sinds 1949. Onze programma’s komen voort uit Senator J. William Fulbright’s missie om wederzijds begrip tussen Amerikanen en de rest van de wereld te bevorderen via academische uitwisselingsprogramma’s. Sinds die tijd hebben duizenden studenten en academici aan een van onze programma’s deelgenomen. Alumni door de generaties heen beschrijven deze ervaring als een sleutelmoment in hun leven.

75 jaar Fulbright programma

Dit jaar bestaat Fulbright 75 jaar (en 71 jaar sinds de eerste Nederlanders met een Fulbright beurs naar de Verenigde Staten vertrokken). Sindsdien hebben duizenden Amerikaanse en Nederlandse studenten, wetenschappers en docenten van de mogelijkheid gebruik gemaakt om in elkaars land te leren en te werken. Dit jaar vieren we de positieve impact van al die jaren academische uitwisseling tussen Nederland en de Verenigde Staten – op individuele levens, op baanbrekend wetenschappelijk onderzoek, en in onze maatschappij. We kijken ook uit naar de volgende 75 jaar waarin we getalenteerde scholieren, studenten, wetenschappers, docenten, kunstenaars en professionals uit Nederland en de Verenigde Staten diezelfde mogelijkheden bieden. Ook zij zullen bijdragen aan betekenisvolle nieuwe inzichten en samenwerkingen binnen én buiten hun werkveld. Dat onze programma’s impact hebben blijkt wel uit de sprekende verhalen van alumni. Het komende jaar zijn enkele van die verhalen op onze website te vinden.

Die positieve impact van het Fulbright programma in Nederland is overigens geen uitzondering. Het Fulbright programma bestaat tegenwoordig in 160 landen. Er zijn, sinds het programma in 1946 werd opgericht, meer dan 400.000 alumni wereldwijd. Onze viering in 2021 staat daarom in het kader van de wereldwijde impact van het Fulbright programma.

Stories

Trix Mulder: Onderzoek. Droom. Ontdek.

In maart 2019 sprong ik een gat in de lucht, toen ik hoorde dat ik de Fulbright beurs gekregen had. Mijn droom werd werkelijkheid: ik kreeg de kans om 3,5 maand onderzoek te doen in de VS naar het Amerikaanse privacyrecht. Als dromen werkelijkheid worden, komt de praktijk om de hoek kijken. Op 15 augustus zou mijn scholarship beginnen en voor die tijd moest er van alles geregeld worden: visum, huisvesting, vliegtickets en ga zo nog maar even door. Met de hulp en ervaring van Fulbright Nederland werden al dit georganiseer gelukkig een stuk overzichtelijker. Zo had ik mijn visum begin juni in huis en was de huisvesting zelfs al in mei geregeld. Omdat ik als een van de eersten zou vertrekken naar de VS, moest ik veel regelen voordat het tijd was voor de pre-departure meeting in juni. Toch was deze meeting erg waardevol, omdat daar nog de nodige praktische zaken werden besproken. Open je bijvoorbeeld wel of geen Amerikaanse bankrekening en hoe vraag je een Amerikaans mobiel telefoonnummer aan? Dankzij de uitleg van drie mensen die het jaar ervoor in de VS waren geweest, werden ook deze laatste punten op de i gezet.

Waar zijn onze studenten en bursalen?

Filter by

Contact

Post- en bezoekadres, route en contactinformatie

Alumni

Informatie voor alumni van Fulbright programma’s

Steun ons

Informatie over het steunen van Fulbright programma’s

Privacy-verklaring