Netherlands Fulbright Alumni Association

WIE WE ZIJN

Netherlands Fulbright Alumni Association (NFAA), opgericht in 1991, is een vereniging van Nederlanders die met een Fulbright beurs in Amerika gestudeerd of gewerkt hebben. De beurs is genoemd naar de Amerikaanse senator J. William Fulbright (1946), die wederzijds begrip tussen de Verenigde Staten en andere landen wilde bevorderen door middel van uitwisseling van studenten en docenten. De Nederlandse beurzen worden jaarlijks uitgereikt door de Fulbright Commission.

Het NFAA lidmaatschap is gratis en toegankelijk voor alle Fulbright alumni zowel als de deelnemers van andere onderwijsprogramma’s in Amerika. Voor vragen kunt u ons mailen via  fulbrightalumninetherlands@gmail.com.

 

WAT WE DOEN

NFAA richt zich op het versterken van de banden tussen de Fulbright alumni en in het algemeen de relaties tussen de oude en de nieuwe wereld. Door het organiseren van bijeenkomsten, (kamer)lezingen en activiteiten, waarbij prominente sprekers met impact op de huidige relevante kwesties uitgenodigd worden, probeert NFAA om actieve discussies binnen haar ledenkring op een leerzame en prettige wijze te stimuleren. Ook het jaarlijkse Thanksgiving evenement en kerstborrel, al dan niet in coördinatie met de Amerikaanse ambassade, behoren tot de leuke gelegenheden voor de leden om de onderlinge banden en hun banden met de V.S. te blijven versterken.

NFAA werkt tevens samen met verschillende zusterverenigingen zoals de Ivy Circle, John Adams Institute en de Netherlands America Foundation (NAF), waarbij de leden van deze organisaties over en weer aan elkaars activiteiten deel kunnen nemen.

De lijst van de NFAA sprekers bevat o.a.:

 • Sherry Keneson-Hall (U.S. Embassy, Public Affairs Counselor)
 • Marian Janssen (Radboud Universiteit)
 • Kaili Terras (Ambassadeur Estland)
 • Ewine van Dishoeck (Universiteit Leiden, International Astronomical Union)
 • Abram de Swaan (Universiteit van Amsterdam)
 • Arjan van Dixhoorn (Universiteit Utrecht)
 • Arend Jan Boekestijn (VVD, Universiteit Utrecht)

 

Bestuur

Het NFAA bestuur bestaat uit tenminste drie alumni. De huidige bestuursleden zijn:

 • Romina Triolo, voorzitter. Romina kreeg haar Fulbright Scholarship in 2018. Zij ging anderhalf jaar studeren aan Georgetown University waar ze een master rechten (LL.M.) heeft volbracht aan de Georgetown Law School. Tijdens haar verblijf in de US heeft Romina de Fulbright Women’s Empowerment Club opgezet, een groep die bestaat uit Fulbright vrouwen uit alle landen in de wereld die zich samen multidisciplinair inzetten om vrouwenrechten wereldwijd te bevorderen. Romina is momenteel de New York Bar Exam aan het afronden.
 • Daan Archer secretaris. Daan kreeg zijn Fulbright Scholarship in 2012. Als Sloan Fellow bij MIT richtte hij zich op digitale platformen en data-ecosystemen. Met zijn achtergrond in de computerwetenschappen en kunstmatige intelligentie richt hij zich sinds 2013 op software startups, ecosystemen en data privacy. Voorheen werkte hij tevens als innovatie diplomaat op de Nederlandse Ambassade in Tokio.

 

Enkele oud-bestuursleden:

 • Arsham Farzinnia (voorzitter). Arsham heeft met een Fulbright Scholarship gestudeerd aan Michigan State University.
 • Willem Oosterveld (voorzitter). Willem heeft met een NAF/Fulbright Scholarship gestudeerd aan New York University (Master in Politieke Wetenschappen), en behaalde zijn Ph.D. aan Graduate Institute of International and Development Studies in Genève.
 • Maarten Lijkwan (voorzitter). Maarten was een Research Fellow aan Stanford University School of Medicine in 2008-2010.
 • Irene van Zeeland (secretaris)
 • Boukje Zaadstra (voorzitter)
 • Henk Steinvoort (voorzitter)

 

Nieuws en evenementen

Een overzicht van NFAA evenementen kunt u hier vinden.