Naar de VS

Heb je belangstelling voor een studie of een periode onderzoek in de VS? De Fulbright Commission heeft verschillende beurzen-programma’s voor scholieren en studenten.

Naar Nederland

Individuele beurzen voor Amerikaanse studenten of English Teaching Assistants die een studie of onderzoek gaan doen in Nederland.

Education USA Advies

Vragen over studeren in Amerika? Bekijk onze adviespagina of neem contact op met onze EducationUSA advisers.

Onderwijs-instellingen

Bent u werkzaam in het onderwijs? Bekijk onze programma’s voor onderwijsinstellingen of stel uw vragen aan de advisers.

Stories

Evenementen en webinars

Meer weten over de mogelijkheden om in de VS te studeren? Bezoek één van onze webinars waarin je meer komt te weten over het Amerikaanse onderwijssysteem, soorten opleidingen en fincancieringsmogelijkheden. Ook kun je al je vragen stellen aan onze educational advisers en oud-studenten. De eerstvolgende webinars vinden plaats op onderstaande data.

Geen evenementen gevonden!

Nieuws van de Fulbright Commission

Lezing Tiya Miles op 17 juni

Harvard historica Tiya Miles geeft op 17 juni een lezing over haar bekroonde boek “All that she carried”. In deze historische biografie vertelt Miles het verhaal van Ashley’s tas: een katoenen tas die de tot slaafgemaakte Rose in 1850 meegaf aan haar negenjarige dochter Ashley op het moment dat ze verkocht werd aan de hoogste bieder in South Carolina. De tas werd van generatie op generatie doorgegeven. Jaren later borduurde Ashley’s kleindochter Ruth het familieverhaal op de tas. Nu vertelt Miles het verhaal van deze familie in dit prachtige boek. Op 17 juni vertelt zij meer over haar onderzoek en deze belangrijke verhalen.

De lezing wordt georganiseerd door het John Adams Institute in samenwerking met de Fulbright Commission. Kaartjes zijn te bestellen via het John Adams Institute.

Over de Fulbright Commission

De kans van je leven

De Fulbright Commission biedt getalenteerde studenten, wetenschappers en docenten uit Nederland en de Verenigde Staten de kans om in elkaars land te studeren, onderzoek te doen of les te geven. Dit doen we al sinds 1949. Onze programma’s komen voort uit Senator J. William Fulbright’s missie om wederzijds begrip tussen Amerikanen en de rest van de wereld te bevorderen via academische uitwisselingsprogramma’s. Sinds die tijd hebben duizenden studenten en academici aan een van onze programma’s deelgenomen. Alumni door de generaties heen beschrijven deze ervaring als een sleutelmoment in hun leven.

75 jaar Fulbright programma

Dit jaar bestaat Fulbright 75 jaar (en 71 jaar sinds de eerste Nederlanders met een Fulbright beurs naar de Verenigde Staten vertrokken). Sindsdien hebben duizenden Amerikaanse en Nederlandse studenten, wetenschappers en docenten van de mogelijkheid gebruik gemaakt om in elkaars land te leren en te werken. Dit jaar vieren we de positieve impact van al die jaren academische uitwisseling tussen Nederland en de Verenigde Staten – op individuele levens, op baanbrekend wetenschappelijk onderzoek, en in onze maatschappij. We kijken ook uit naar de volgende 75 jaar waarin we getalenteerde scholieren, studenten, wetenschappers, docenten, kunstenaars en professionals uit Nederland en de Verenigde Staten diezelfde mogelijkheden bieden. Ook zij zullen bijdragen aan betekenisvolle nieuwe inzichten en samenwerkingen binnen én buiten hun werkveld. Dat onze programma’s impact hebben blijkt wel uit de sprekende verhalen van alumni. Het komende jaar zijn enkele van die verhalen op onze website te vinden.

Die positieve impact van het Fulbright programma in Nederland is overigens geen uitzondering. Het Fulbright programma bestaat tegenwoordig in 160 landen. Er zijn, sinds het programma in 1946 werd opgericht, meer dan 400.000 alumni wereldwijd. Onze viering in 2021 staat daarom in het kader van de wereldwijde impact van het Fulbright programma.

Waar zijn onze studenten en bursalen?

Contact

Post- en bezoekadres, route en contactinformatie

Alumni

Informatie voor alumni van Fulbright programma’s

Steun ons

Informatie over het steunen van Fulbright programma’s

Privacy-verklaring