Naar de VS

Heb je belangstelling voor een studie of een periode onderzoek in de VS? De Fulbright Commission heeft verschillende beurzen-programma’s voor scholieren en studenten.

Naar Nederland

Individuele beurzen voor Amerikaanse studenten of English Teaching Assistants die een studie of onderzoek gaan doen in Nederland.

Education USA Advies

Vragen over studeren in Amerika? Bekijk onze adviespagina of neem contact op met onze EducationUSA advisers.

Onderwijs-instellingen

Bent u werkzaam in het onderwijs? Bekijk onze programma’s voor onderwijsinstellingen of stel uw vragen aan de advisers.

Stories

Evenementen en webinars

Meer weten over de mogelijkheden om in de VS te studeren? Bezoek één van onze webinars waarin je meer komt te weten over het Amerikaanse onderwijssysteem, soorten opleidingen en fincancieringsmogelijkheden. Ook kun je al je vragen stellen aan onze educational advisers en oud-studenten. De eerstvolgende webinars vinden plaats op onderstaande data.

Geen evenementen gevonden!

Nieuws van de Fulbright Commission

Scholarships open now

Ben jij van plan komend academisch jaar in de VS te gaan studeren voor een zomerprogramma, tussenjaar, bachelor of master? Je kunt je nog aanmelden voor onderstaande beurzen.

KHMW Eizenga Beurs (Deadline 8 april 2024)
Bent u van plan om een MBA of studie economie op graduate niveau in de VS te gaan doen? Dien dan een aanvraag in voor een KHMW-Eizenga beurs! De beurs bedraagt $50.000.

Trailblazer Opportunity Scholarship (Deadline 19 april 2024)
Zit jij nu in 5 vwo/gymnasium, droom je van een tussenjaar in de VS na de middelbare school, maar lijken de financiën een obstakel te zijn? De Fulbright Commission biedt voor het studiejaar 2025-2026 één volledig gesponsorde beurs aan waarmee je een jaar lang op een Amerikaanse campusuniversiteit studeert en woont.

Ivy Circle Beurs voor Scholieren (Deadline 22 april 2024)
De Ivy Circle Netherlands stelt in samenwerking met de Fulbright Commission een beurs beschikbaar voor scholieren die een undergraduate opleiding in de Verenigde Staten gaan doen. Er is in totaal €2.500 beschikbaar voor één of twee studiebeurzen.

Over de Fulbright Commission

De kans van je leven

De Fulbright Commission biedt getalenteerde studenten, wetenschappers en docenten uit Nederland en de Verenigde Staten de kans om in elkaars land te studeren, onderzoek te doen of les te geven. Dit doen we al sinds 1949. Onze programma’s komen voort uit Senator J. William Fulbright’s missie om wederzijds begrip tussen Amerikanen en de rest van de wereld te bevorderen via academische uitwisselingsprogramma’s. Sinds die tijd hebben duizenden studenten en academici aan een van onze programma’s deelgenomen. Alumni door de generaties heen beschrijven deze ervaring als een sleutelmoment in hun leven.

75 jaar Fulbright programma

Dit jaar bestaat Fulbright 75 jaar (en 71 jaar sinds de eerste Nederlanders met een Fulbright beurs naar de Verenigde Staten vertrokken). Sindsdien hebben duizenden Amerikaanse en Nederlandse studenten, wetenschappers en docenten van de mogelijkheid gebruik gemaakt om in elkaars land te leren en te werken. Dit jaar vieren we de positieve impact van al die jaren academische uitwisseling tussen Nederland en de Verenigde Staten – op individuele levens, op baanbrekend wetenschappelijk onderzoek, en in onze maatschappij. We kijken ook uit naar de volgende 75 jaar waarin we getalenteerde scholieren, studenten, wetenschappers, docenten, kunstenaars en professionals uit Nederland en de Verenigde Staten diezelfde mogelijkheden bieden. Ook zij zullen bijdragen aan betekenisvolle nieuwe inzichten en samenwerkingen binnen én buiten hun werkveld. Dat onze programma’s impact hebben blijkt wel uit de sprekende verhalen van alumni. Het komende jaar zijn enkele van die verhalen op onze website te vinden.

Die positieve impact van het Fulbright programma in Nederland is overigens geen uitzondering. Het Fulbright programma bestaat tegenwoordig in 160 landen. Er zijn, sinds het programma in 1946 werd opgericht, meer dan 400.000 alumni wereldwijd. Onze viering in 2021 staat daarom in het kader van de wereldwijde impact van het Fulbright programma.

Waar zijn onze studenten en bursalen?

Contact

Post- en bezoekadres, route en contactinformatie

Alumni

Informatie voor alumni van Fulbright programma’s

Steun ons

Informatie over het steunen van Fulbright programma’s

Privacy-verklaring