Ik ben scholier

Ben je havo of vwo scholier en lijkt het je wel wat om na de middelbare school in de VS te studeren? Een studie in de VS biedt veel voordelen. Veel internationale studenten kiezen voor een opleiding in de VS vanwege de kwaliteit en de brede keuzemogelijkheden die het Amerikaanse onderwijs biedt.

Dankzij het liberal arts systeem krijg je bij een Amerikaanse universiteit de kans om verschillende vakgebieden uit te proberen en te combineren. Zo kun je verschillende wetenschappelijke interesses ontwikkelen. Je hebt de mogelijkheid om in verschillende richtingen af te studeren en je talenten te ontwikkelen in bijvoorbeeld de kunsten of sport. Je hebt daarbij onvoorstelbaar veel opties. Er zijn in de Verenigde Staten bijna 4.700 hogeronderwijsinstellingen!

Zit je op de middelbare school of heb je al eindexamen gedaan, dan zijn er verschillende mogelijkheden om in de VS te studeren. Je kunt kiezen voor een vierjarige bacheloropleiding of een tweejarige opleiding aan een community college, eventueel gevolgd door nog twee jaar aan een vierjarige instelling. Zie je een volledige studie in de VS niet helemaal zitten, maar wil je wel een periode in de VS studeren? Er zijn genoeg alternatieven! Je kunt ook voor een tussenjaar in de VS studeren, of meedoen aan een zomerprogramma of een uitwisseling tijdens je Nederlandse studie.

Wil je meer weten over de verschillende mogelijkheden? Op onze website kun je alle informatie vinden over studeren in de VS en in het linkermenu kun je alle informatie over onze programma’s vinden. Ook kun je een van onze informatiebijeenkomsten bezoeken.