Campus Scholarship Program

Droom je er wel eens over om na je havo of vwo eindexamen een jaar in Amerika te studeren? Misschien is het Campus Scholarship Program (CSP) dan iets voor jou! Het biedt je de unieke kans om te studeren aan een uitstekende universiteit en samen met Amerikaanse studenten te wonen op een campus waar het je aan niets ontbreekt.

Door het Amerikaanse liberal arts systeem kun je uit veel meer verschillende vakken kiezen dan in Nederland. Je zult versteld staan van het enorme aanbod van vakken: van vreemde talen, zoals Japans, Chinees of Arabisch, bestuurskunde, computer science, sport, dans en muziek, tot debatlessen, filosofie en film. Door het brede vakkenaanbod krijg je bovendien alle ruimte om je te oriënteren op je vervolgstudie.

Een van de leukste aspecten van studeren in Amerika is het leven op de campus. Je woont in een dorm, waar je meestal een kamer deelt met één of meerdere roommates. Eten doe je in de dining hall. Met je meal plan stel je zelf je maaltijden samen, waarbij je kunt kiezen uit een groot aantal opties. Wat dacht je van een saladebar, Papa John’s, pasta’s, burgers of sushi? Er zit voor iedereen wat tussen. De voorzieningen op de campus zijn zeer goed verzorgd. Zo zijn er verschillende sportvelden, een gym, zwembad, en andere voorzieningen. De universiteitsbibliotheken zijn groot en hebben ruime openingstijden, soms zijn ze zelfs 24 uur per dag geopend. Bespeel je een muziekinstrument? Grote kans dat er op de universiteit meerdere oefenruimtes zijn die je kunt gebruiken. Ook zijn er allerlei clubs waar je lid van kunt worden. Je kunt bijvoorbeeld hiken, zwerkballen, fotograferen of duiken.

Maar het leukste van het wonen op een campus is dat er 24 uur per dag, 7 dagen per week wat te doen is. Je verveelt je nooit!

Wil je meer weten? Bekijk de video’s hieronder.

In het linkermenu kun je verder navigeren naar de programmaomschrijving en voorwaarden, een overzicht van deelnemende universiteiten en de aanmeldpagina.

Videos