Fulbright beurzen voor promovendi

Ga jij in het academisch jaar 2020-2021 drie tot zes maanden onderzoek doen aan een Amerikaanse universiteit of onderzoeksinstituut voor je promotie? Vraag dan een Fulbright Promovendus beurs aan!

Aanvraagronde 2019-2020 gesloten

Het is niet meer mogelijk een beurs aan te vragen voor het academische jaar 2019-2020. Vanaf 1 september tot 1 december 2019 kun je je inschrijven voor de aanvraagronde voor 2020-2021.

 

Fulbright beurzen voor Promovendi

Jaarlijks stelt de Fulbright Commission een aantal beurzen beschikbaar voor promovendi die zijn verbonden aan Nederlandse universiteiten of onderzoeksinstituten.
De beurs is bedoeld voor:

  • het doen van onderzoek aan een Amerikaanse universiteit, of;
  • het volgen van gespecialiseerde cursussen aan een Amerikaanse universiteit;
  • een periode van minimaal drie en maximaal zes maanden.

 

Beurshoogte

De beurs bedraagt $ 1.000 per maand met een maximum van $ 6.000. Tijdens de beursperiode ben je gedeeltelijk verzekerd tegen ziektekosten.

 

Toekenning

De toekenning vindt plaats op basis van een advies van de Nederlandse Organisatie voor Wetenschappelijk Onderzoek (NWO). Het bestuur van de Fulbright Commission kent de beurs toe.

 

Beoordeling en voorwaarden

Bij de beoordeling van je aanvraag wordt gelet op:

  • de noodzaak van het doen van onderzoek in de Verenigde Staten (en dus niet elders);
  • de kwaliteit van je onderzoeksvoorstel;
  • het innovatieve karakter van je onderzoek.
  • de kwaliteit van de onderzoeksinstelling (universiteit of ander instituut) waar je je onderzoek gaat doen.

Let erop dat de volledige en officiële voorwaarden te vinden zijn in de handleiding van het online aanvraagformulier. Aan de tekst op deze website kunnen geen rechten worden ontleend.

Verder gelden de eisen die voor iedereen gelden die een Fulbright beurs aanvraagt. De belangrijkste daarvan is dat je de Nederlandse nationaliteit hebt.

Je kunt geen beurs aanvragen:

  • Als je al in de VS studeert, werkt of daar om andere redenen verblijft.
  • Als je naast de Nederlandse ook de Amerikaanse nationaliteit hebt.
  • Als je een Amerikaanse verblijfsvergunning hebt of van plan bent die aan te vragen.