Trailblazer Opportunity Scholarship

Een trailblazer is een avonturier. Iemand die nieuwsgierig is, graag ontdekt en nieuwe paden baant. Zit jij op het vwo/gymnasium en droom je er wel eens over om na je examen een jaar in het land van de ongekende mogelijkheden te studeren? Lijkt dit je om financiële redenen een bijna onmogelijk avontuur? De Fulbright Commission biedt voor het studiejaar 2025-2026 één volledig gesponsorde beurs aan waarmee je een jaar lang op een Amerikaanse campusuniversiteit studeert en woont. Je kunt daar een jaar lang nieuwe vakken ontdekken, activiteiten uitproberen en kennismaken met de Amerikaanse cultuur. Wil jij die trailblazer worden? Lees snel verder en zorg dat je je aanmeldt voor de deadline van 19 april 2024.

Wat doet de Fulbright Commission?

De Fulbright Commission verstrekt beurzen en advies over studeren in Amerika. Als je geselecteerd bent voor deze beurs, begeleiden wij jou met je toelating bij een Amerikaanse universiteit.

Je wordt geplaatst bij één van onze partneruniversiteiten, waarbij we je meerdere opties voorstellen. We zorgen dat je beurzen krijgt van de universiteit en betalen de resterende kosten van jouw studie en verblijf in de VS voor je.

Daarnaast word je goed voorbereid op je vertrek naar de VS. Onze ervaren medewerkers begeleiden jou en je ouder(s) of verzorger(s) bij het gehele proces. Zo weet je zeker dat je goed voorbereid naar de VS vertrekt. Na aankomst wordt je verder begeleid door het international office van de universiteit en kun je altijd bij de Fulbright Commission terecht voor verdere vragen.

Voor wie is het programma bedoeld?

Wij hechten een grote waarde aan diversiteit. Beide samenlevingen, zowel Nederland als de Verenigde Staten, worden gekenmerkt door diversiteit en wij streven ernaar dat dit weerspiegeld wordt in onze activiteiten. Wij geloven dat het samenbrengen van mensen met diverse achtergronden een positieve bijdrage levert aan de persoonlijke en professionele ontwikkeling van onze deelnemers en tevens helpt om tegenstellingen te overbruggen. Dit programma past in het beleid van de Fulbright Commission om te stimuleren dat jonge mensen die gewoonlijk niet beschikken over voldoende middelen en/of het juiste netwerk toch voor een studie naar Amerika kunnen gaan.

Er zijn een aantal voorwaarden en selectiecriteria opgesteld voor de Trailblazer Opportunity Scholarship

 • Je zit op het moment van aanmelden in 5 vwo/gymnasium en behaalt goede studieresultaten.
 • Je hebt een open en leergierige houding en bent maatschappelijk betrokken.
 • Je bezit de Nederlandse nationaliteit. Een tweede nationaliteit is geen probleem, tenzij dit de Amerikaanse is. Scholieren met de Amerikaanse nationaliteit kunnen helaas niet meedoen aan deze beurs.
 • Jouw ouder(s) of verzorger(s) kunnen de volledige kosten aantoonbaar niet zelf betalen.

Wat wordt er precies door de beurs gedekt?

Zonder studiebeurzen liggen de kosten van studeren in Amerika meestal tussen de $25,000 tot wel $70,000 per jaar. Als je geselecteerd wordt voor de beurs worden deze kosten vergoed en regelen wij het volgende voor je.

 • Een gedeeltelijke studiebeurs van de Amerikaanse universiteit.
 • De Trailblazer Opportunity Scholarship is gefinancierd door de Amerikaanse Ambassade en dekt de overgebleven kosten van je collegegeld, kamerhuur, maaltijden en deelname aan activiteiten op de campus. Deze kosten worden voor een heel studiejaar op zo’n $20,000 geschat.
 • De kosten van je visumaanvraag en vlucht naar- en van de VS. Deze kosten worden gefinancierd door de Tjallingh Roorda Travel Grant van de Tjallingh Roorda Stichting

Verder betalen wij voor je:

 • De kosten van de verplichte toelatingstesten van Amerikaanse universiteiten (Engelse taaltoets en SAT of ACT).
 • Mogelijke aanvullende ziektekostenverzekering van de universiteit.
 • De kosten van je begeleiding door de Fulbright Commission.

Mogelijk aanvullende kosten voor jou:

 • Persoonlijke uitgaven tijdens je verblijf in de VS (denk aan kleding of vakanties).

Eerdere ontvangers van de Trailblazer beurs

Oumaima en Elise ontvingen in 2023 de Trailblazer Opportunity Scholarship voor het studiejaar 2024-2025. Zij starten in augustus 2024 aan de Amerikaanse universiteit van hun keuze. Momenteel ontvangen zij de toelatingsberichten van de Amerikaanse universiteiten waar zij zijn aangemeld. Dit zijn Augustana College, Denison University, Linfield University, Truman State University, de University of South Dakota, Western Carolina University, Winona State University en Wittenberg University.

In april kiezen zij hun favoriete universiteit.

Hieronder lees je meer over Oumaima en Elise.

Foto: Oumaima en Elise met Ambassadeur Shefali Razdan Duggal, bij de Fulbright receptie in 2023

Elise

Elise in een paar woorden:

Ik zou mezelf beschrijven als ambitieus, actief en toegewijd aan dingen die belangrijk voor mij zijn, zoals school, werk, vrienden en hobby’s.

Favoriete vrijetijdsbesteding:

In het voorjaar en de zomer is hardlopen mijn favoriete hobby, maar in de wintermaanden is dat zeker weten piano spelen.

Favoriete vak op de middelbare school:

Ik vind economie het meest interessant. De reden hiervoor is dat mijn docent veel vertelt over actuele economische ontwikkelingen, waardoor ik economie niet alleen zie als een schoolvak, maar ook iets wat mijn eigen leven en dat van de mensen om mij heen beïnvloedt.

Toekomstplannen:

Na mijn tussenjaar in de Verenigde Staten, dat mogelijk gemaakt is door Fulbright en de Amerikaanse Ambassade, ben ik van plan om econometrie te gaan studeren aan de Erasmus Universiteit in Rotterdam.

Hoe bereid je je voor op het tussenjaar in Amerika?

Vanaf het moment dat ik te horen heb gekregen dat ik deze beurs zou krijgen tot aan de dag van vandaag, heb ik onder andere de toelatingstesten SAT en TOEFL afgelegd, essays geschreven en me georiënteerd op universiteiten. Nu houd ik mij veel bezig met de voorbereidingen voor mijn laatste toetsweek en natuurlijk de examenperiode die eraan zit te komen! Ondertussen correspondeer ik met coaches van het Track and Field-team van één van de universiteiten waarvoor ik me heb aan mogen melden.

Wat verwacht je van het jaar in Amerika?

Heel veel leren over de Amerikaanse cultuur. Daarnaast nieuwe kennis opdoen gerelateerd aan economie, wiskunde en talen, en dan met name het Engels natuurlijk.

Welk advies zou je geven aan leerlingen die overwegen zich aan te melden voor de beurs?

Zeker proberen! Ik had voorafgaand aan het te horen krijgen over de beurs totaal niet overwogen om in het buitenland te gaan studeren, laat staan in Amerika. Er was ook niemand in mijn nabije omgeving die zoiets in zijn leven al had ondernomen, dus het was voor mij een hele onverwachte en tegelijkertijd mooie kans. Wat ik nog kwijt wil is dat je je zeker niet moet laten intimideren door de hoeveelheid gegevens die benodigd zijn voor de aanmelding voor de Trailblazer Opportunity Scholarship. Voor mij was de aanmelding het natuurlijk ontzettend waard omdat ik, evenals Oumaima, de beurs heb gekregen, maar bovendien zette het schrijven van mijn motivatiebrieven mij ook aan tot zelfreflectie, wat eveneens waardevol is.

Oumaima

Oumaima in een paar woorden:

Ik zou mezelf omschrijven als breed geïnteresseerd, leergierig en creatief. Ik ben altijd op zoek naar de volgende manier om mezelf te ontwikkelen en doe graag veel tegelijk.

Favoriete vrijetijdsbesteding:

Mijn favoriete hobby’s zijn schrijven en toneelspelen.

Favoriete vak op de middelbare school:

Op de middelbare school is maatschappijleer mijn favoriete vak. Ik hou er van om na te denken over politiek en actualiteit.

Toekomstplannen:

In de toekomst hoop ik iets te kunnen doen met media en een baan te hebben waar ik zelf kan creëren. Ook zie ik mezelf zo veel mogelijk reizen en vooral niet op een enkele plek settelen.

Hoe bereid je je voor op het tussenjaar in Amerika?

Ik probeer eigenlijk zo min mogelijk plannen te maken voor mijn jaar in Amerika en alles op me af te laten komen. Wie weet welke nieuwe ervaringen ik op zal mogen doen!

Wat verwacht je van het jaar in Amerika?

Ik verwacht en heb er zin in om nieuwe mensen te leren kennen die me allemaal iets nieuws kunnen leren.

Welk advies zou je geven aan leerlingen die overwegen zich aan te melden voor een tussenjaar in Amerika?

Ik zou anderen die een tussenjaar in Amerika willen besteden vooral adviseren om niet te veel na te denken en gewoon te gaan. Iets met het onbekende omarmen 🙂

Meer weten over studeren in Amerika?

Wil je meer horen over studeren in de Verenigde Staten en wat het Amerikaanse onderwijssysteem jou te bieden heeft? Bekijk deze opname van een van onze webinars over studeren in de VS! Hierin vertelt onze voorlichter Liz hoe zij haar studiejaar in de VS heeft ervaren, wat een studiejaar in de VS zo interessant maakt, hoe het campusleven eruit ziet, en hoe een studie in de VS verschilt van een studie in Nederland.

In het tweede deel van de webinar vertelt zij meer over de kosten en welke programma’s wij bieden. Omdat dit een oudere opname is komt de trailblazer beurs hierin nog niet aan bod.

Hoe kun je je aanmelden?

Wil jij je aanmelden voor de beurs? De deadline is 19 april 2024 om 9 uur ’s ochtends.

Na de deadline selecteert de Fulbright Commission een aantal kandidaten die op gesprek mogen komen. De gesprekken staan gepland op donderdag 25 april. Ben je niet geselecteerd voor een gesprek, dan ontvang je hierover ook bericht.

Een volledige aanmelding bestaat uit de volgende onderdelen. Je mag scans van alle onderdelen mailen naar csp@fulbright.nl onder de vermelding van Trailblazer Opportunity Scholarship.

Vraag bij je school de volgende documenten aan

 • Een officiële uitdraai van je cijferlijsten van jaar 1 t/m 5. Zorg dat het document gestempeld is door jouw school.
 • Vraag één docent die jou goed kent om ons referentie formulier voor je in te vullen. Zodra je docent toestemming heeft gegeven, vul je de contactgegevens in op het aanmeldformulier. Je referent ontvangt van ons dan het referentieformulier.

Je levert zelf de volgende onderdelen aan

 • Motivatie om in de VS te studeren. Schrijf in het Engels een antwoord op de volgende vraag: Please describe your motivation for studying at an American college and how this year can support you in your academic and personal development (maximaal 1 A4).
 • Een personal statement. De selectiecommissie kijkt niet alleen naar je academische prestaties, maar leert kandidaten graag ook op persoonlijk vlak beter kennen. Dit personal statement is jouw kans om de selectiecommissie te laten zien wie jij bent en waar je voor staat. In dit essay beantwoord je in het Engels één van de volgende vragen:
  – Tell us more about the community (or communities) you come from and how it has shaped who you are.
  – Tell us a little bit about what makes you unique and what you hope to add to our community.
 • Online aanmeldformulier

Jouw gegevens

Naam(Vereist)
DD slash MM slash JJJJ

Over je opleiding

Referentiebrief

Als onderdeel van je aanmelding vraag je één docent van jouw school om een referentiebrief voor je te schrijven. Zij ontvangen het referentieformulier automatisch nadat je de gegevens van je referent hebt opgegeven. Zorg dat je referent op de hoogte is van je verzoek voordat je de gegevens invult en vraag iemand die jou goed kent en waar je een goede band mee hebt.
Naam referent(Vereist)

Extracurriculaire activiteiten

Vermeld hier je extra activiteiten op school (denk aan klassenvertegenwoordiger, toneel of het volgen van een extra vak) en buiten school zoals hobby's, sport, en vrijwilligerswerk. Is er niet genoeg ruimte om je activiteiten te vermelden? Je mag ook een overzicht mailen aan csp@fulbright.nl

Werkervaring

Vermeld hier eventuele bijbaantjes

Familie

Aanmelding

Ik verklaar dat ik dit formulier volledig en naar waarheid heb ingevuld(Vereist)
Akkoord met privacyverklaring(Vereist)
Deze kun je nalezen via de volgende link: https://fulbright.nl/csp/trailblazer/privacyverklaring-trailblazer-opportunity-scholarship/