Trailblazer Opportunity Scholarship

Een trailblazer is een avonturier. Iemand die nieuwsgierig is, graag ontdekt en nieuwe paden baant. Zit jij op het vwo/gymnasium en droom je er wel eens over om na je examen een jaar in het land van de ongekende mogelijkheden te studeren? Lijkt dit je om financiële redenen een bijna onmogelijk avontuur? De Fulbright Commission biedt voor het studiejaar 2024-2025 één volledig gesponsorde beurs aan waarmee je een jaar lang op een Amerikaanse campusuniversiteit studeert en woont. Je kunt daar een jaar lang nieuwe vakken ontdekken, activiteiten uitproberen en kennismaken met de Amerikaanse cultuur. Wil jij die trailblazer worden? Lees snel verder en zorg dat je je aanmeldt voor de deadline van 1 mei 2023.

Wat doet de Fulbright Commission?

De Fulbright Commission verstrekt beurzen en advies over studeren in Amerika. Als je geselecteerd bent voor deze beurs, begeleiden wij jou met je toelating bij een Amerikaanse universiteit.

Je wordt geplaatst bij één van onze partneruniversiteiten, waarbij we je meerdere opties voorstellen. We zorgen dat je beurzen krijgt van de universiteit en betalen de resterende kosten van jouw studie en verblijf in de VS voor je.

Daarnaast word je goed voorbereid op je vertrek naar de VS. Onze ervaren medewerkers begeleiden jou en je ouder(s) of verzorger(s) bij het gehele proces. Zo weet je zeker dat je goed voorbereid naar de VS vertrekt. Na aankomst wordt je verder begeleid door het international office van de universiteit en kun je altijd bij de Fulbright Commission terecht voor verdere vragen.

Voor wie is het programma bedoeld?

Wij hechten een grote waarde aan diversiteit. Beide samenlevingen, zowel Nederland als de Verenigde Staten, worden gekenmerkt door diversiteit en wij streven ernaar dat dit weerspiegeld wordt in onze activiteiten. Wij geloven dat het samenbrengen van mensen met diverse achtergronden een positieve bijdrage levert aan de persoonlijke en professionele ontwikkeling van onze deelnemers en tevens helpt om tegenstellingen te overbruggen. Dit programma past in het beleid van de Fulbright Commission om te stimuleren dat jonge mensen die gewoonlijk niet beschikken over voldoende middelen en/of het juiste netwerk toch voor een studie naar Amerika kunnen gaan.

Er zijn een aantal voorwaarden en selectiecriteria opgesteld voor de Trailblazer Opportunity Scholarship

 • Je zit op het moment van aanmelden in 5 vwo/gymnasium en behaalt goede studieresultaten.
 • Je hebt een open en leergierige houding en bent maatschappelijk betrokken.
 • Je bezit de Nederlandse nationaliteit. Een tweede nationaliteit is geen probleem, tenzij dit de Amerikaanse is. Scholieren met de Amerikaanse nationaliteit kunnen helaas niet meedoen aan deze beurs.
 • Jouw ouder(s) of verzorger(s) kunnen de volledige kosten aantoonbaar niet zelf betalen.

Wat wordt er precies door de beurs gedekt?

Zonder studiebeurzen liggen de kosten van studeren in Amerika meestal tussen de $25,000 tot wel $70,000 per jaar. Als je geselecteerd wordt voor de beurs worden deze kosten vergoed en regelen wij het volgende voor je.

 • Een gedeeltelijke studiebeurs van de Amerikaanse universiteit.
 • De Trailblazer Opportunity Scholarship is gefinancierd door de Amerikaanse Ambassade en dekt de overgebleven kosten van je collegegeld, kamerhuur, maaltijden en deelname aan activiteiten op de campus. Deze kosten worden voor een heel studiejaar op zo’n $20,000 geschat.
 • De kosten van je visumaanvraag en vlucht naar- en van de VS. Deze kosten worden gefinancierd door de Tjallingh Roorda Travel Grant van de Tjallingh Roorda Stichting

Verder betalen wij voor je:

 • De kosten van de verplichte toelatingstesten van Amerikaanse universiteiten (Engelse taaltoets en SAT of ACT).
 • Mogelijke aanvullende ziektekostenverzekering van de universiteit.
 • De kosten van je begeleiding door de Fulbright Commission.

Mogelijk aanvullende kosten voor jou:

 • Persoonlijke uitgaven tijdens je verblijf in de VS (denk aan kleding of vakanties).

Meer weten over studeren in Amerika?

Wil je meer horen over studeren in de Verenigde Staten en wat het Amerikaanse onderwijssysteem jou te bieden heeft? Bekijk deze opname van een van onze webinars over studeren in de VS! Hierin vertelt onze voorlichter Liz hoe zij haar studiejaar in de VS heeft ervaren, wat een studiejaar in de VS zo interessant maakt, hoe het campusleven eruit ziet, en hoe een studie in de VS verschilt van een studie in Nederland.

In het tweede deel van de webinar vertelt zij meer over de kosten en welke programma’s wij bieden. Omdat dit een oudere opname is komt de trailblazer beurs hierin nog niet aan bod.

Hoe kun je je aanmelden?

Meld je aan voor de deadline van 1 mei 2023. Let op! Deze datum valt in de meivakantie. Vraag de documenten van je school ruim voor de deadline aan.

Na de deadline selecteert de Fulbright Commission een aantal kandidaten die op gesprek mogen komen. De gesprekken staan gepland op 11 mei. Ben je niet geselecteerd voor een gesprek, dan ontvang je hierover ook bericht.

Een volledige aanmelding bestaat uit de volgende onderdelen. Je mag scans van alle onderdelen mailen naar csp@fulbright.nl onder de vermelding van Trailblazer Opportunity Scholarship.

Vraag bij je school de volgende documenten aan

 • Een officiële uitdraai van je cijferlijsten van jaar 1 t/m 5. Zorg dat het document gestempeld is door jouw school.
 • Vraag één docent die jou goed kent om ons referentie formulier voor je in te vullen. Zodra je docent toestemming heeft gegeven, vul je de contactgegevens in op het aanmeldformulier. Je referent ontvangt van ons dan het referentieformulier.

Je levert zelf de volgende onderdelen aan

 • Motivatie om in de VS te studeren. Schrijf in het Engels een antwoord op de volgende vraag: Please describe your motivation for studying at an American college and how this year can support you in your academic and personal development (maximaal 1 A4).
 • Een personal statement. De selectiecommissie kijkt niet alleen naar je academische prestaties, maar leert kandidaten graag ook op persoonlijk vlak beter kennen. Dit personal statement is jouw kans om de selectiecommissie te laten zien wie jij bent en waar je voor staat. In dit essay beantwoord je in het Engels één van de volgende vragen:
  – Tell us more about the community (or communities) you come from and how it has shaped who you are.
  – Tell us a little bit about what makes you unique and what you hope to add to our community.
 • Online aanmeldformulier

Jouw gegevens

Naam(Vereist)
DD slash MM slash JJJJ

Over je opleiding

Referentiebrief

Als onderdeel van je aanmelding vraag je één docent van jouw school om een referentiebrief voor je te schrijven. Zij ontvangen het referentieformulier automatisch nadat je de gegevens van je referent hebt opgegeven. Zorg dat je referent op de hoogte is van je verzoek voordat je de gegevens invult en vraag iemand die jou goed kent en waar je een goede band mee hebt.
Naam referent(Vereist)

Extracurriculaire activiteiten

Vermeld hier je extra activiteiten op school (denk aan klassenvertegenwoordiger, toneel of het volgen van een extra vak) en buiten school zoals hobby's, sport, en vrijwilligerswerk. Is er niet genoeg ruimte om je activiteiten te vermelden? Je mag ook een overzicht mailen aan csp@fulbright.nl

Werkervaring

Vermeld hier eventuele bijbaantjes

Familie

Aanmelding

Ik verklaar dat ik dit formulier volledig en naar waarheid heb ingevuld(Vereist)
Akkoord met privacyverklaring(Vereist)
Deze kun je nalezen via de volgende link: https://fulbright.nl/csp/trailblazer/privacyverklaring-trailblazer-opportunity-scholarship/