Campus Scholarship Program: Deelnemende universiteiten

 

Je wilt natuurlijk graag weten waar je kunt gaan studeren als je je inschrijft voor het Campus Scholarship Program (CSP). Een antwoord op die vraag is niet direct te geven. De toelatingseisen verschillen in Amerika per universiteit. Als je voor je volledige bacheloropleiding naar Amerika gaat, staan in principe alle universiteiten voor je open en dat zijn er duizenden, mits je ook de juiste cijfers, testscores en een voor de universiteit interessant profiel hebt. Ga je een tussenjaar naar Amerika, houd er dan rekening mee dat niet alle universiteiten je aanmelding in behandeling willen nemen. De universiteiten op deze lijst doen dit wel.

Als je deelneemt aan CSP bekijkt de Fulbright Commission welke universiteiten goed bij je zouden passen. Dat doen we op basis van je academisch en persoonlijk profiel, je budget en je voorkeuren en studiewensen.

De universiteiten beslissen uiteindelijk of ze je wel of niet toelaten en je een beurs toekennen. Deze beslissing berust niet bij de Fulbright Commission.

Fulbright Commission opereert onafhankelijk

de Fulbright Commission sluit bewust geen overeenkomsten met universiteiten en werkt ook niet op basis van commissie. Met andere woorden, we ontvangen geen vergoeding van de universiteit als je daar gaat studeren. We willen graag onafhankelijk blijven in onze advisering aan deelnemers en niet gebonden zijn aan het moeten leveren van een minimum aantal deelnemers per universiteit.

Om je een idee te geven van de verschillende universiteiten die in de afgelopen twee jaar interesse hebben getoond in Nederlandse studenten die een jaar in de VS wilden studeren, vind je hieronder een overzicht van de universiteiten waar kandidaten door zijn voorgedragen voor plaatsing en een beurs. Wat je niet kunt zien aan deze lijst is dat de toelatingseisen van de genoemde universiteiten verschillen, net als het budget dat de kandidaten beschikbaar hadden.

Overigens hebben wij nog veel meer contacten en komen er ieder jaar nieuwe universiteiten bij die belangstelling hebben voor studenten uit het Campus Scholarship Program. Bijgaande lijst is dus niet definitief.

Kaart en legenda voor plaatje2

Midwest

Far West