Een master of PhD in Amerika

Voordat je met de aanmelding begint is het belangrijk om goed na te denken waarom je in de VS wilt studeren en wat je met de studie wilt bereiken. Het Amerikaanse hogeronderwijssysteem kent twee graduate diploma’s: de master’s degree en de PhD degree. Om tot een graduate opleiding te worden toegelaten heb je minimaal een Amerikaanse bachelor’s degree nodig of een vergelijkbaar diploma uit een ander land. Een masteropleiding is in tegenstelling tot een bacheloropleiding specialistisch van aard. Er zijn in de VS ongeveer 1.500 instellingen die de mogelijkheid bieden een masterdiploma te behalen in zeer uiteenlopende vakgebieden.

Het vinden van een geschikte Amerikaanse universiteit vraagt om een goede voorbereiding. De inschrijving bij een Amerikaanse universiteit verschilt wezenlijk van de inschrijving bij een Nederlandse universiteit. Je moet er rekening mee houden dat het veel tijd, inspanning en geld vraagt om je inschrijving bij een Amerikaanse universiteit rond te krijgen. Het is verstandig om minimaal een jaar voor je wil vertrekken te beginnen met de voorbereiding.

De Fulbright Commission is er om je hierbij te ondersteunen. Op de volgende pagina’s vind je een overzicht van alle stappen die je gaat doorlopen.

Wil je liever de webinar bekijken? Onze webinar over graduate studie in de VS kun je hieronder terugkijken.

Wist je dat…
  • De studiedruk van graduate programma’s hoog is? Het is niet ongebruikelijk dat je als fulltime student meer dan 40 uur per week met je studie bezig bent. Er is intensief contact tussen studenten en docenten en tijdens de colleges wordt er van je verwacht dat je zeer actief bij de les betrokken bent.
  • De meeste Amerikaanse masteropleidingen (minimaal) twee jaar duren? Andere soorten masters zoals een LLM duren één jaar.
  • Amerikaanse PhD opleidingen vier tot zes jaar duren?
  • Een groot aantal Amerikaanse universiteiten campuses buiten de VS heeft? Je studeert dan niet in de VS maar behaalt een diploma van een Amerikaanse instelling. Er is geen officieel overzicht van Amerikaanse universiteiten buiten de VS, maar de Association of American International Colleges and University kan je een idee geven van de mogelijkheden.