Beurzen van externe beurzenfondsen

Er bestaan een paar Nederlandse en veel Amerikaanse onafhankelijke sponsoren en semi-overheidsorganisaties waar je voor studie op graduate niveau een aanvraag voor financiële steun kunt indienen. De sluitingsdata voor aanvragen bij externe fondsen zijn vaak eerder dan je bericht over toelating tot een universiteit ontvangt. Je moet dus niet afwachten met het zoeken naar financiële steun tot je aangenomen bent bij een universiteit. Daarnaast geven veel financiers gedeeltelijke beurzen en daarom is het belangrijk om meerdere aanvragen te doen.

Fulbright beurzen

De Fulbright Commission zelf voert het Fulbright programma uit, dat gesubsidieerd wordt door de Nederlandse en Amerikaanse overheid en daarnaast in toenemende mate steun ontvangt van donateurs. De Fulbright beurs bedraagt momenteel $35,000 en is bedoeld voor studenten die een master of onderzoek in de VS willen gaan doen. PhD studenten komen niet in aanmerking voor een Fulbright beurs. Bezoek de pagina over Fulbright beurzen voor meer informatie over voorwaarden en deadlines.

 

KHMW-Eizenga beurs

Voor graduate studenten die een master in economie of MBA in de VS willen gaan doen. De beurs bedraagt $50,000. Bezoek de pagina over de KHMW-Eizenga beurs voor meer informatie over voorwaarden en deadlines.

 

Overige beursfondsen

Verschillende zoekmachines en naslagwerken bieden een overzicht van overige beursfondsen in Nederland en de VS. Onderstaande bronnen kunnen je hierbij helpen:

  • Beursopener
    De website beursopener.nl geeft een compleet overzicht van beurzen waarbij te zoeken is op vakgebied, regio en andere criteria.
  • Fundingusstudy
  • Peterson’s Scholarship Search
  • EducationUSA
  • Naslagwerken
    Bij de Fulbright Commission zijn verschillende naslagwerken in te zien met een overzicht van fondsen, waaronder het fondsenboek, the Grants Register en Peterson’s Scholarships, grants and prizes. De boeken zijn op afspraak in te zien bij de Fulbright Commission. Maak een afspraak.

 

Studielening

Voldoe je aan de algemene voorwaarden om een studiefinancieringslening aan te vragen? Dan kom je wellicht in aanmerking voor een lening voor bij je studie in de VS. Meer informatie kun je vinden op de website van DUO. Als je geen Nederlands staatsburger bent, kun je ook informeren naar leningen of beurzen die in je eigen land worden verstrekt.