Kosten

Studeren in de Verenigde Staten is duur. Het is niet mogelijk om absolute bedragen te geven omdat de kosten verschillen per instelling, opleiding en per regio. Een studieverblijf in de VS zal tussen de $15,000 en $75,000 per jaar kosten.

Het grote verschil tussen de universiteiten wordt in de eerste plaats veroorzaakt door de uiteenlopende collegegelden (tuition). Er is in de VS geen landelijke organisatie die de hoogte van het collegegeld vaststelt. Universiteiten en colleges zijn min of meer vrij dit zelf te bepalen. Het collegegeld aan staatsuniversiteiten is in het algemeen lager dan dat aan particuliere universiteiten, omdat staatsuniversiteiten gedeeltelijk gesubsidieerd worden door de overheden van de staten waarin zij gevestigd zijn. De subsidie die gegeven wordt, moet voornamelijk ten goede te komen aan inwoners van de staat. Daarom hanteren staatsinstellingen vaak twee tarieven voor collegegeld: één voor studenten uit de staat (in-state tuition) en één voor de overige studenten (out-of-state tuition). Dit laatste bedrag is altijd hoger, maar is vaak lager dan aan particuliere instellingen. Anderszijds zijn particuliere instellingen soms juist in staat om goede beurzen te bieden.

Een tweede factor die de grote verschillen in kosten bepaalt, is de locatie van de universiteit. De kosten van levensonderhoud verschillen per regio: wonen in het noordoosten of aan de westkust van de Verenigde Staten is bijvoorbeeld duurder dan in de staten in het midden van het land. Daarnaast geldt dat het levensonderhoud aan landelijk gelegen universiteiten in het algemeen aanzienlijk goedkoper is dan dat aan een universiteit in een grote stad.

Tips:

Er zijn veel financieringsmogelijkheden voor graduate en PhD studenten. Laat je dus niet meteen ontmoedigen door de hoge collegegelden van Amerikaanse instellingen. Enkele tips die je helpen om je verblijf betaalbaar te maken

  • Begin zo vroeg mogelijk met het onderzoeken van beursmogelijkheden bij de instellingen en bij externe beursfondsen. De deadlines voor beursaanvragen sluiten vaak eerder dan je bericht tot toelating ontvangt van de universiteit. Je moet dus niet afwachten met het zoeken naar financiële steun tot je aangenomen bent bij een universiteit.   
  • Meld je bij meerdere instellingen aan en stel je open en flexibel op ten opzichte van de locatie van de universiteit.
  • Dien beursaanvragen in bij meerdere fondsen. Veel financiers geven gedeeltelijke beurzen en daarom is het belangrijk om meerdere aanvragen te doen.

Kosten voor vertrek

Houd er rekening mee dat je bij de aanmelding meteen al kosten maakt. Denk hierbij aan:

  • Toelatingstesten ($50 tot $255 per test), plus eventuele verzendkosten voor de score reports.
  • Inschrijfgeld voor universiteiten ($50-$100 per universiteit)
  • Visa– en SEVIS-kosten ($360-$510)

Als je een beperkt budget hebt, is het soms mogelijk om een application fee waiver aan te vragen. Hiermee krijg je vrijstelling voor de inschrijfkosten voor universiteiten.

 

Studiekosten

Hieronder vind je een schatting van de studiekosten per jaar. Het is niet mogelijk om absolute bedragen te geven, omdat de kosten per instelling en per regio sterk verschillen. Eventuele beurzen zijn niet in deze kosten opgenomen.

Collegegeld

Kosten voor gebruik diensten (fees)

Boeken en studiemateriaal

Reiskosten

Retour naar luchthaven in de VS

Dagelijkse reiskosten

Huisvesting op de campus

Kost- en inwoning (room and board)

Kosten voor inrichting kamer

Huisvesting tijdens vakanties

Huisvesting buiten de campus

Hotels

Gemeubileerde eenpersoonskamer

Ongemeubileerde flat

 

Overige kosten

Persoonlijke uitgaven

Gezondheidszorg op de campus

Medische verzekering

Maaltijden

$10.000 tot $65.000 per academisch jaar

$150 tot $600 per academisch jaar

$750 of meer per academisch jaar

Reiskosten

$1.500, afhankelijk van bestemming

Als je op de campus woont, zullen deze kosten  minimaal zijn. Vaak is er openbaar vervoer op de campus. Woon je buiten de campus, overweeg dan een fiets. Autokosten zullen aanzienlijk hoger liggen.

Huisvesting op de campus

$ 5.000 tot $ 15.000 per academisch jaar. inclusief maaltijden.

Vanaf $250. De meeste kamers zijn gemeubileerd.

$1.500 tot $2.500 per jaar. De meeste campuses zijn in de vakanties gesloten. Je moet gedurende deze tijd voor alternatieve huisvesting zorgen.

Huisvesting buiten de campus

$50 tot $150 per nacht

$500 tot $750 per maand

$600 tot $1.200 per maand

 

De kosten verschillen sterk per regio. De kosten in steden zijn vaak een stuk hoger.

Overige kosten

$2.000 tot $3.000 per jaar

$150 tot $350 per jaar

$1,500 tot $4.000 per jaar

$1.500- $3.500 per jaar. Studenten die niet op de campus wonen, kunnen desgewenst een tegoed voor maaltijden op de campus kopen.