Kosten
Het grote verschil tussen de universiteiten wordt in de eerste plaats veroorzaakt door de uiteenlopende collegegelden (tuition). Er is in de VS geen landelijke organisatie die de hoogte van het collegegeld vaststelt. Universiteiten en colleges zijn min of meer vrij dit zelf te bepalen. Het collegegeld aan staatsuniversiteiten is in het algemeen lager dan dat aan particuliere universiteiten, omdat staatsuniversiteiten gedeeltelijk gesubsidieerd worden door de overheden van de staten waarin zij gevestigd zijn. De subsidie die gegeven wordt, moet voornamelijk ten goede te komen aan inwoners van de staat. Daarom hanteren staatsinstellingen vaak twee tarieven voor collegegeld: één voor studenten uit de staat (in-state tuition) en één voor de overige studenten (out-of-state tuition). Dit laatste bedrag is altijd hoger, maar is vaak lager dan aan particuliere instellingen. Anderszijds zijn particuliere instellingen soms juist in staat om goede beurzen te bieden.
Een tweede factor die de grote verschillen in kosten bepaalt, is de locatie van de universiteit. De kosten van levensonderhoud verschillen per regio: wonen in het noordoosten of aan de westkust van de Verenigde Staten is bijvoorbeeld duurder dan in de staten in het midden van het land. Daarnaast geldt dat het levensonderhoud aan landelijk gelegen universiteiten in het algemeen aanzienlijk goedkoper is dan dat aan een universiteit in een grote stad.
Kosten voor vertrek
Houd er rekening mee dat je bij de aanmelding meteen al kosten maakt. Denk hierbij aan:
- Toelatingstesten ($50 tot $255 per test), plus eventuele verzendkosten voor de score reports.
- Inschrijfgeld voor universiteiten ($50-$100 per universiteit)
- Visa– en SEVIS-kosten ($360-$510)
Als je een beperkt budget hebt, is het soms mogelijk om een application fee waiver aan te vragen. Hiermee krijg je vrijstelling voor de inschrijfkosten voor universiteiten.
Studiekosten
Hieronder vind je een schatting van de studiekosten per jaar. Het is niet mogelijk om absolute bedragen te geven, omdat de kosten per instelling en per regio sterk verschillen. Eventuele beurzen zijn niet in deze kosten opgenomen.
Collegegeld
Kosten voor gebruik diensten (fees)
Boeken en studiemateriaal
Reiskosten
Retour naar luchthaven in de VS
Dagelijkse reiskosten
Huisvesting op de campus
Kost- en inwoning (room and board)
Kosten voor inrichting kamer
Huisvesting tijdens vakanties
Huisvesting buiten de campus
Hotels
Gemeubileerde eenpersoonskamer
Ongemeubileerde flat
Overige kosten
Persoonlijke uitgaven
Gezondheidszorg op de campus
Medische verzekering
Maaltijden
$10.000 tot $65.000 per academisch jaar
$150 tot $600 per academisch jaar
$750 of meer per academisch jaar
Reiskosten
$1.500, afhankelijk van bestemming
Als je op de campus woont, zullen deze kosten minimaal zijn. Vaak is er openbaar vervoer op de campus. Woon je buiten de campus, overweeg dan een fiets. Autokosten zullen aanzienlijk hoger liggen.
Huisvesting op de campus
$ 5.000 tot $ 15.000 per academisch jaar. inclusief maaltijden.
Vanaf $250. De meeste kamers zijn gemeubileerd.
$1.500 tot $2.500 per jaar. De meeste campuses zijn in de vakanties gesloten. Je moet gedurende deze tijd voor alternatieve huisvesting zorgen.
Huisvesting buiten de campus
$50 tot $150 per nacht
$500 tot $750 per maand
$600 tot $1.200 per maand
De kosten verschillen sterk per regio. De kosten in steden zijn vaak een stuk hoger.
Overige kosten
$2.000 tot $3.000 per jaar
$150 tot $350 per jaar
$1,500 tot $4.000 per jaar
$1.500- $3.500 per jaar. Studenten die niet op de campus wonen, kunnen desgewenst een tegoed voor maaltijden op de campus kopen.