Accreditatie

Heb je een aantal universiteiten gevonden, dan is het belangrijk om na te gaan of de universiteit(en) die je op het oog hebt geaccrediteerd zijn. Zo weet je zeker dat je diploma straks in Nederland erkend wordt.

Accreditatie in de VS

Het onderwijs in de VS is niet op federaal niveau geregeld en er is dan ook geen landelijke accreditatie zoals in Nederland. Amerikaanse universiteit worden vaak per regio, en soms per vakgebied, geaccrediteerd. Controleer altijd of de universiteit door een accreditatie organisatie erkend is. Onderstaand vind je de bekendste accreditatieorganisaties. Heb je twijfels over de accreditatie van een universiteit? Je kunt altijd bij ons terecht voor verder advies.

Nationale accreditatie organisaties:

Regionale accreditatie organisaties:

Accreditatie van je Amerikaanse diploma in Nederland

De bekendste twee undergraduate opleidingen zijn de Bachelor of Arts (BA) en de Bachelor of Science (BS of BSc).

Voor de BA zijn vaak een vreemde taal en algemeen vormende vakken vereist, terwijl de BS. meestal meer de nadruk legt op natuurwetenschappen. Andere bachelorgraden zijn bijvoorbeeld de BBA (Bachelor of Business Administration), BFA (Bachelor of Fine Arts), BMus (Bachelor of Music) en BArch (Bachelor of Architecture).

Je Amerikaanse bachelordiploma wordt in Nederland geaccrediteerd. Meer informatie hierover is te verkrijgen via de Rijksoverheid. Wil je na je bachelor in Nederland verder studeren? Houd er dan rekening mee dat een Amerikaans bachelordiploma niet altijd automatisch toelating geeft tot een Nederlandse master. Afhankelijk van het vakgebied moet je soms eerst een schakeljaar volgen.