Common Application

Steeds meer Amerikaanse universiteiten maken gebruik van gestandaardiseerde aanmeldsystemen, zoals de Common Application. Een ander veelvoorkomend aanmeldsysteem is de Coalition Application. Soms kun je ook gebruik maken van het eigen aanmeldsysteem van de universiteit. Het voordeel van gestandaardiseerde applications is dat je de meeste gegevens slechts één keer hoeft in te vullen en daarna naar meerdere universiteiten kunt sturen.

Handleiding

Heb je vragen over onderdelen van de Common App of wil je graag weten wat je allemaal moet invullen? Bekijk ook de uitgebreide Common Application Handleiding

Wat is de Common App?

Bijna 900 Amerikaanse universiteiten gebruiken de Common Application. Dit aanmeldsysteem maakt het voor aankomende studenten mogelijk om zich aan te melden bij meerdere universiteiten, door eenmalig hun informatie, cijferlijsten, essay en referentiebrieven te uploaden.

 

Wat wordt er gevraagd in de Common App?

De Common Application bestaat uit een aantal onderdelen. Deze heb je niet in één middag ingevuld. Het is handig om in de zomer voor je aanmelding een account aan te maken en bekend te raken met de onderdelen van de Common App. Je kunt de volgende onderdelen verwachten:

Gegevens die je zelf aanlevert
 • Algemeen profiel
  (naam, adres, nationaliteit, achtergrondinformatie en opleiding)
 • Informatie over jouw familie en hun opleidingen
 • Een overzicht van je activiteiten
  (hobby’s, sport, bijbanen en vrijwillgerswerk)
 • Een overzicht van je test scores (TOEFL en eventueel SAT of ACT)
 • Academic honors
 • Een overzicht van gevolgde vakken
 • Essay
 • In sommige gevallen een aanvullend essay
 • Naam en contactgegevens van je decaan en referenten
Gegevens die jouw school aanlevert

Wat is de Coalition Application?

Een alternatief voor de Common Application is de Coalition Application. De Coalition App biedt net als de Common App een gestandaardiseerd aanmeldsysteem. Dit aanmeldsysteem wordt door ongeveer 150 colleges en universiteiten gebruikt. Hoewel het aantal deelnemende colleges kleiner is, vind je via de Coalition Application colleges die gericht zijn op een diverse studentenpopulatie en betaalbaarheid en toegankelijkheid hoog in het vaandel hebben staan.

Inhoudelijk zijn er een aantal kleine verschillen. Zo kun je in de Coalition App gebruik maken van een privé locker – een soort cloud waar je belangrijke documenten kunt opslaan zoals papers, referenties, je CV en zelfs video’s. Zo kun je een eigen portfolio samenstellen voordat je met de aanmelding begint. Daarnaast heb je een collaboration space waar je kunt samenwerken met docenten of je decaan en feedback op je documenten kunt vragen. De Common App biedt deze spaces niet, al kun je natuurlijk altijd om feedback op je documenten vragen.