Aanmelding indienen

De deadlines van Amerikaanse colleges sluiten eerder dan wij in Nederland gewend zijn. Het is dus belangrijk om je op tijd te verdiepen in de deadlines voor het indienen van je aanmelding en de aanvraag van studiebeurzen. Deadlines, application fees en toelatingseisen verschillen per college. Maak naar aanleiding van je shortlist van community colleges een planning, waarbij je per datum noteert wat er precies moet worden ingeleverd.

Aanmelding indienen

Je levert de aanmelding een jaar tot zes maanden voor vertrek in bij het community college. Iedere college hanteert eigen deadlines. Ga daarom altijd na wat er voor de colleges van jouw keuze geldt. Maak een planning waarin je bijhoudt wanneer je je moet aanmelden en welke documenten je daarbij moet inleveren.

Online aanmelding

Een community college vraagt meestal om een online aanmeldingsformulier. Zorg dat je de aanmelding voor internationale studenten gebruikt en volg de instructies op de website van de universiteit. Er zal gevraagd worden naar je contact en adresgegevens, vooropleiding, visumstatus, financiën en interesses. In sommige gevallen vraagt een college een application fee. Dit is een administratievergoeding om je aanmelding in behandeling te nemen. Meestal is het een bedrag tussen de $20 en $50 per universiteit.

Aanvullende documenten

Naast de online aanmelding, lever je meestal de volgende documenten aan:

 • Uitslag van de Engelse taaltest
  De Engelse taaltest heb je enkele maanden voor de aanmelding voorbereid. Vergeet niet om jouw score report rechtstreeks aan het college door te sturen.
 • Kopie cijferlijsten en diploma
  Jouw Nederlandse school levert een kopie van jouw cijferlijsten, diploma, en eventueel credential evaluation report in.
 • Financieel bewijs
  Met een Engelstalig bankafschrift toon je aan over voldoende financiën te beschikken om je studie te bekostigen.
 • Application fee
  Dit is een administratievergoeding voor het college.
 • Kopie paspoort
 • Bewijs van ziektekostenverzekering
  Het is belangrijk om tijdens je studie in de VS goed verzekerd te zijn voor ziektekosten. Een college kan vragen om een bewijs dat je voldoende verzekerd bent, via je Nederlandse verzekering, of een verzekering in de VS.

Volg de instructies van het college voor het indienen van de documenten.