Voorkeuren

Het academisch profiel en de kosten zijn belangrijke uitgangspunten bij het zoeken naar een passende universiteit, maar natuurlijk moet je je ook thuis voelen op de campus. Vier jaar lang in een ander land studeren is niet niks. Het is dus ook belangrijk om goed na te denken over wat jij uit je studie wilt halen en in wat voor omgeving je je het meest thuis zult voelen.

Locatie

Amerika is natuurlijk een groot land en daarbij heb je veel opties als je nadenkt over de locatie van je universiteit. Misschien heb je een voorkeur voor een bepaalde staat, of wil je in een grote stad studeren of juist daarbuiten op een locatie met veel natuur in de omgeving. Wil je graag dat de universiteit goed verbonden is met de omgeving via openbaar vervoer of vind je het niet erg als de campus wat meer geïsoleerd ligt?

Soort campus

Bedenk ook op wat voor campus jij je prettig voelt. Amerika kent zowel kleine privé univeristeiten met niet meer dan 1.000 studenten, als hele grote staatsuniversiteiten met 60.000 studenten en alles daartussen in. Bij een kleine privé universiteit kun je kleinschaliger onderwijs verwachten. Bij een grotere universiteit heb je meer faciliteiten, maar moet je ook steviger in je schoenen staan en zelfstandig te werk gaan.

Campuscultuur

Kijk ook naar de campuscultuur. Amerikaanse universiteiten dragen allemaal een eigen identiteit uit en trekken daarmee ook een bepaald soort studenten aan. Bedenk bij wat voor universiteit jij je thuis voelt. Bekijk hoe de universiteit zich presenteert op de website. Via social media kanalen kun je vaak iets van de sfeer op de campus proeven en krijg je een beeld van de activiteiten en het campusleven.

Virtual tours

Amerikaanse studenten bezoeken vaak verschillende campuses voordat zij een beslissing maken over waar zij zich willen aanmelden. Als je in Nederland woont is dat niet altijd even makkelijk. Je kunt overwegen om in de vakantie enkele campuses te bezoeken, maar het is ook zeker mogelijk om vanuit Nederland onderzoek te doen. Een zo’n manier om meer te weten te komen over het karakter van een universiteit is door kennis te maken met vertegenwoordigers van verschillende scholen. Tegenwoordig is er een groot aanbod aan (virtuele) college fairs waar je vertegenwoordigers van Amerikaanse universiteiten kunt ontmoeten. Houd onze agenda in de gaten voor evenementen.

EducationUSA Academy

Ben je tussen de 15 en 17 jaar en ben je bezig met je oriëntatie op een bachelorstudie in de VS? Wil je daarnaast ervaren hoe een Amerikaanse campus eruitziet en verschillende type campuses bezoeken? Dan is de EducationUSA Academy wellicht iets voor jou.

Je kunt in de zomermaanden een college prep programma volgen op meer dan 13 Amerikaanse campuses. Sommige academies zijn gericht op een bepaald vakgebied zoals STEM (Science, Technology, Engineering and Math) of business of leadership skills. Daarnaast verbeter je je Engels, schrijf- en presentatievaardigheden en heb je de mogelijkheid om verschillende campuses in de omgeving te bezoeken.