Studiebeurzen bij een community college

Er zijn nagenoeg geen studiebeurzen van externe organisaties voor een studie aan een community college. Het is dus van belang om goed onderzoek te doen naar de kosten en beursmogelijkheden bij de colleges waar jij je wilt aanmelden. Onderstaand vind je meer informatie over de verschillende soorten beurzen die over het algemeen beschikbaar zijn voor internationale studenten en waar je informatie over beurzen kunt vinden.

Soorten beurzen

Merit-based beurzen

Merit-based beurzen worden toegekend op basis van je prestaties. Denk hierbij bijvoorbeeld aan academische beurzen op basis van je cijfers en resultaten op de toelatingstesten, of merit-based beurzen omdat je een speciaal talent hebt. Ook kunnen bijzondere activiteiten, zoals het doen van veel vrijwilligerswerk, je een extra studiebeurs opleveren. Op de website van de universiteit kun je zien aan welke voorwaarden je moet voldoen om voor een merit-based beurs in aanmerking te komen. Soms krijg je automatisch een merit-based beurs toegekend en soms dien je deze apart aan te vragen of eerst auditie te doen. Je kunt deze beurzen vinden bij privé en openbare universiteiten.

Beurzen op basis van financiële behoefte

Een klein aantal community colleges biedt beurzen op basis van financiële behoefte aan, ook wel need-based aid genoemd. Houd er rekening mee dat deze beurzen minder vaak gegeven worden dan bij vierjarige universiteiten. Beurzen op basis van financiële behoefte zijn vaak te vinden bij privé universiteiten.

Bij de toekenning van beurzen op basis van financiële behoefte wordt gekeken naar het gezinsinkomen en andere financiële verplichtingen. Informatie over de aanvraagprocedure kun je vinden op de website van het college zelf. Houd er rekening mee dat je in veel gevallen belastingformulieren of andere inkomensgegevens dient in te leveren. Zorg dat je je voor de vroegst mogelijke deadline aanmeldt. Need-based beurzen zijn schaars en universiteiten werken vaak met een beperkt budget. Hoe eerder je een aanmelding indient, hoe beter je kansen op een need-based beurs.

De universiteit maakt voor de beoordeling van beurstoekenning gebruik van de Estimated Family Contribution (EFC) die berekend wordt aan de hand van de door jou verstrekte financiële informatie. Vervolgens wordt bepaald welk bedrag je zelf kunt betalen en wat er aangevuld moet worden door de universiteit. Als je de volledige kosten kunt betalen, kom je dus niet in aanmerking voor een need-based beurs.

Diversiteit

De meeste Amerikaanse universiteiten vinden het belangrijk om een diverse studentenpopulatie aan te trekken. Sommige universiteiten bieden daarom ook beurzen aan studenten met een bepaalde achtergrond om zo de diversiteit op de campus te vergroten. De criteria voor dit soort beurzen zijn bijvoorbeeld: geslacht, land van herkomst, etniciteit, religieuze voorkeur, fysieke beperkingen of leerstoornissen, en het hebben van een bepaald talent.

Zo bieden veel universiteiten studiebeurzen aan bijvoorbeeld internationale studenten omdat die de diversiteit op de campus vergroten. Een voorbeeld van zo’n beurs is de You Are Welcome Here Scholarship.

Studenten met Amerikaanse nationaliteit

Heb je naast de Nederlandse nationaliteit ook de Amerikaanse nationaliteit? Internationale studenten met de Amerikaanse nationaliteit worden bij de aanmelding vaak als domestic student beschouwd – ook als je nog nooit in de VS gewoond hebt. Je volgt dan vaak de aanmeldingsprocedure voor Amerikaanse studenten. Ook kom je in aanmerking voor studiebeurzen en leningen voor Amerikaanse studenten. Ook kun je in aanmerking komen voor federal student loans, mits je niet tegelijkertijd in Nederland leent.

Sportbeurzen

Sport is een belangrijk onderdeel van het leven op Amerikaanse colleges en universiteiten. Een groot aantal universiteiten heeft dan ook geld beschikbaar gesteld om sportbeurzen te verstrekken aan getalenteerde studenten die zowel op academisch gebied als op sportief goed presteren. Naast sportbeurzen aan vierjarige universiteiten verstrekt de NCJAA, de sportbond voor community colleges, ook sportbeurzen. Meer informatie over sportbeurzen en het recruitmentproces lees je op de pagina over sportbeurzen.

Hoe kan je beurzen vinden?

Om een beter beeld te krijgen van de kosten van universiteiten en welke universiteiten beurzen bieden aan internationale studenten, kun zoekmachines gebruiken om de universiteiten op beursmogelijkheden te filteren. Deze zoekmachine zoekmachines hebben veel filters waarmee je gericht een lijst van universiteiten kunt samenstellen. Naast filters als type universiteit, vakgebieden, testscores, locatie, sporten en activiteiten kun je ook op kosten en beursmogelijkheden zoeken. Zo kun je snel zien welke universiteiten beursmogelijkheden hebben voor internationale studenten.

Heb je een eenmaal een eerste selectie gemaakt, dan kun je op de websites van universiteiten gerichter zoeken naar beursmogelijkheden. Kijk altijd op de website van de universiteit zelf of de informatie klopt. De universiteit zelf heeft altijd de meest actuele informatie.

Heb je een vraag over beursmogelijkheden? Je kunt altijd een mail sturen aan het admissions office van de universiteit met een vraag over beursmogelijkheden. Zij zijn er niet alleen om je aanmelding te beoordelen, maar ook om je te helpen bij het vinden van informatie rondom je aanmelding.