Zomerprogramma's

Zit je op de middelbare school of studeer je en heb je belangstelling voor een kortdurend programma in de VS? Dan is een zomerprogramma wellicht iets voor jou. Er zijn allerlei opties, van een talenreis, tot college prep programma’s of vakinhoudelijke programma’s.

Wat voor programma’s kun je volgen?

Amerikaanse colleges en universiteiten bieden in de zomermaanden allerlei korte programma’s voor scholieren, studenten en professionals die hun Engelse taalvaardigheid of vakinhoudelijke kennis willen verbeteren.

English as a Second Language

Wil jij graag een Engelse taalcursus volgen en een aantal weken op een Amerikaanse campus wonen? Dan kun je je aanmelden voor een ESL programma. Je kunt dit programma in de zomermaanden of voorafgaand aan je studie volgen.

College prep programma

Wil jij je aanmelden voor een bachelorstudie in de VS? Sommige colleges bieden voorbereidende programma’s waar je meer leert over het toelatingsproces, het Amerikaanse onderwijssysteem, het leven op een Amerikaanse campus. Vaak kun je ook een aantal voorbereidende vakken volgen. Een voorbeeld is de EducationUSA Academy, waar je hieronder meer over leest.

Vakinhoudelijke programma’s

Wil jij je in een nieuw onderwerp verdiepen en hiervoor een (deel)certificaat behalen? Amerikaanse universiteiten bieden ook verkorte programma’s van enkele weken of maanden waarin je je in één onderwerp verdiept.

Bronnen

EducationUSA Academy

Ben je tussen de 15 en 17 jaar en ben je bezig met je oriëntatie op een bachelorstudie in de VS? Wil je daarnaast ervaren hoe een Amerikaanse campus eruitziet en verschillende type campuses bezoeken? Dan is de EducationUSA Academy wellicht iets voor jou. Je kunt in de zomermaanden een college prep programma volgen op meer dan 13 Amerikaanse campuses.

SummerstudyinUSA

Via de SummerstudyinUSA database vind je zomerprogramma’s bij een groot aantal Amerikaanse colleges en universiteiten. Je kunt de database doorzoeken op niveau (scholier, student, professional), vakgebied en aangeven of je een certificaat wilt behalen of niet. SummerstudyinUSA organiseert ook regelmatig virtuele fairs waar je vertegenwoordigers van universiteiten kunt spreken.

Study of the US Institutes

De Fulbright Commission biedt aan studenten aan hbo en universiteit de kans om kosteloos deel te nemen aan een zomerprogramma gefinancierd door het Amerikaanse Department of State (Ministerie van Buitenlandse Zaken). De Summer Institutes hebben verschillende thema’s. Let op, er is een selectie voor dit programma en er zijn deadlines voor de aanmelding.