Kosten en beursmogelijkheden

Het is mogelijk om voor een betaalbaar bedrag in Amerika te studeren, maar ook dit vraagt om goed onderzoek. Het is daarbij belangrijk om vanaf het begin vast te stellen wat je budget is. Je budget is medebepalend voor de keuzemogelijkheden die je hebt, maar onthoud ook dat de collegegelden op de website van de universiteit vaak hoger liggen dan het bedrag dat je uiteindelijk gaat betalen – mits er beursmogelijkheden zijn.

Anders dan voor een Amerikaanse masteropleiding, zijn er voor een bachelorstudie weinig beursmogelijkheden bij externe beursfondsen. Dat betekent dat er voor Nederlandse scholieren die na hun eindexamen een diplomastudie in de VS willen starten drie bronnen van financiering te onderscheiden zijn.

  • Spaargeld van je ouder(s)/verzorger(s) en je eventuele eigen inkomen
  • Een (gedeeltelijke) studiebeurs van de Amerikaanse universiteit
  • Studielening bij DUO

Webinar financiering van je studie

Wil je meer weten over kosten en beursmogelijkheden? Onderstaand kun je de meest recente webinar over de financiering van je studie terugzien.

Kosten

De kosten van je studie kunnen per universiteit en per regio flink verschillen. Het is daarom niet mogelijk om absolute bedragen te geven, maar wel een schatting van de gemiddelde kosten. Als je al weet naar welke universiteit je wilt kun je op de website preciezere bedragen vinden.

Beurzen van de universiteit

Beurzen van de universiteit zijn een belangrijke bron van financiering. Amerikaanse universiteiten bieden verschillende soorten beurzen, die worden gegeven op basis van academische criteria of financiële behoefte.

Sportbeurzen

Sport is een belangrijk onderdeel van het leven op Amerikaanse colleges en universiteiten. Een aantal universiteiten heeft dan ook geld beschikbaar gesteld om sportbeurzen te verstrekken aan getalenteerde undergraduate studenten die zowel op academisch als op sportgebied goed presteren.

Studielening

Voor een diplomastudie in de VS kun je in sommige gevallen een Nederlandse studielening van DUO meenemen. DUO bepaalt of jouw opleiding aan de voorwaarden voldoet en kan je vertellen wat deze zijn.

Budget tips

Met een goede voorbereiding kun je een studie in de VS betaalbaar houden. Maar hoe stel je nou een budget voor je studie op? En hoe kun je op kosten besparen? Deze tips helpen je verder op weg bij het bepalen van je budget.

EducationUSA Instagram

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws en scholarship alerts van Amerikaanse universiteiten? Volg EducationUSA op Instagram.