Financiering van je studie aan een community college

Studeren in de Verenigde Staten is duur, maar er zit zeker verschil in de kosten van elke universiteit. Het is mogelijk om voor een betaalbaar bedrag in Amerika te studeren, maar ook dit vraagt om goed onderzoek. Het is daarbij belangrijk om vanaf het begin vast te stellen wat je budget is. Je budget is medebepalend voor de keuzemogelijkheden die je hebt, maar onthoud ook dat de collegegelden op de website van de universiteit vaak hoger liggen dan het bedrag dat je uiteindelijk gaat betalen – mits er beursmogelijkheden zijn.

Anders dan voor een Amerikaanse masteropleiding, zijn er voor een associate’s degree weinig beursmogelijkheden bij externe beursfondsen. Dat betekent dat er voor Nederlandse scholieren die na hun eindexamen aan een community college in de VS willen studeren drie bronnen van financiering te onderscheiden zijn:

  • Spaargeld van je ouder(s)/verzorger(s) en je eventuele eigen inkomen
  • Een (gedeeltelijke) studiebeurs van de Amerikaanse universiteit
  • Studielening bij DUO

Houd er rekening mee dat volledige beurzen schaars zijn. De meeste studenten zullen hun Amerikaanse studie (gedeeltelijk) met eigen geld moeten financieren. Hieronder lees je meer over kosten, beursmogelijkheden en studieleningen.

Kosten

De kosten van je studie kunnen per universiteit en per regio flink verschillen. Het is daarom niet mogelijk om absolute bedragen te geven, maar wel een schatting van de gemiddelde kosten. Als je al weet naar welke universiteit je wilt kun je op de website preciezere bedragen vinden.

Beurzen

Community colleges bieden (beperkt) beurzen aan voor internationale studenten. Er bestaan verschillende soorten beurzen, die worden gegeven op basis van academische criteria, talenten in de sport of kunsten of financiële behoefte. Het vinden van beurzen vraagt om goed onderzoek.

Studielening

Voor een diplomastudie in de VS kun je in sommige gevallen een Nederlandse studielening van DUO meenemen. DUO bepaalt of jouw opleiding aan de voorwaarden voldoet en kan je vertellen wat deze zijn. Voor meer informatie over jouw specifieke opleiding neem je contact op met DUO.

Doorstuderen voor een bachelor
Wil je na het behalen van een associate’s degree doorstuderen in de VS? De kosten aan een community college kunnen aanzienlijk lager liggen dan de kosten van een bacheloropleiding aan een vierjarig college. Starten aan een community college kan daarom een goedkoper alternatief zijn. Bekijk ook de kosten voor een bacheloropleiding.