Informatie voor het voortgezet onderwijs

Fulbright English Teaching Assistants

Nederlandse scholen kunnen deelnemen aan het wereldwijde Fulbright English Teaching Assistant (ETA) Program. English Teaching Assistants leveren gedurende het schooljaar een bijdrage aan de ontwikkeling van de Engelse taalvaardigheid van leerlingen en voegen een interculturele dimensie toe aan het onderwijs. Alle English Teaching Assistants zijn native speakers, recent afgestudeerd aan een Amerikaanse topuniversiteit en hebben een passie voor onderwijs.

Over het ETA programma

  • Een ETA kan 20-24 uur per week worden ingezet voor één of meerdere groepen en werkt daarnaast aan het plannen van lessen in de eigen tijd.
  • Alle ETAs zijn universitair geschoold en kunnen naast het geven van Engelse taallessen assisteren bij lessen binnen hun eigen vakgebied (bijvoorbeeld: STEM, muziek of sport) of het creëren van curriculum voor Engelse vakken op school.
  • De ETA is een culturele ambassadeur; de ETA heeft bewust voor het Nederlandse onderwijs gekozen en vertelt leerlingen graag meer over de Amerikaanse cultuur

Informatie en advies voor scholieren

Bent u werkzaam bij een middelbare school en bent u op zoek naar meer informatie over het Amerikaanse hoger onderwijs? De Fulbright Commission beantwoordt graag vragen over studiemogelijkheden in de VS. Onze EducationUSA adviseurs worden regelmatig getraind door de Amerikaanse overheid om te kunnen adviseren over alle geaccrediteerde universiteiten in de VS. Onze adviezen zijn onafhankelijk, toegankelijk, volledig en objectief.

Informatiebijeenkomsten en webinars

De Fulbright Commission organiseert regelmatig webinars over studeren in Amerika. Scholieren leren meer over het Amerikaanse onderwijssysteem, soorten opleidingen en financiën. Ook kunnen zij tijdens de webinars vragen stellen aan studenten die al eerder in de Verenigde Staten hebben gestudeerd.

Buitenlanddag op school

Organiseert uw school een informatiebijeenkomst of buitenlanddag? Ons voorlichtersteam komt graag langs om uw leerlingen meer te vertellen over studeren in Amerika. Neem contact op via onderstaande button om een verzoek in te dienen. Afhankelijk van beschikbaarheid laten wij u weten of we aanwezig kunnen zijn.

Amerikaan in de klas

Het is mogelijk om Amerikaanse studenten die van de Fulbright Commission de Fulbright beurs krijgen te verwelkomen op op uw school! Tijdens een bezoek vertellen zij graag over de Amerikaanse cultuur, ervaringen in Nederland of hun eigen onderzoek. Bezoek onze pagina over het Classroom Visit Program voor meer informatie.

Tussenjaar in de VS

Havo en vwo scholieren die na hun eindexamen voor een tussenjaar aan een Amerikaanse universiteit willen studeren kunnen een aanmelding indienen voor het Campus Scholarship Program.  Onze ervaren medewerkers begeleiden scholieren bij het vinden van een passende universiteit en het complete aanmeldingsproces: van de aanmelding en het verkrijgen van studiebeurzen tot voorbereidende bijeenkomsten.

Bachelorstudie in de VS

Scholieren die zich willen aanmelden voor een studie(periode) in de Verenigde Staten kunnen bij de Fulbright Commission terecht voor gratis advies over de aanmeldingsprocedure. Op onze adviespagina is informatie te vinden over het gehele aanmeldingsproces: van het vinden van een passende universiteit, tot financiering, de aanmelding en voorbereidingen op het vertrek naar de VS.

Stel een vraag

Heeft u vragen over de studiemogelijkheden in de Verenigde Staten? Of wilt u meer weten over het aanmeldingsproces, financiering en studiebeurzen? De Fulbright Commission stat klaar om alle vragen te beantwoorden. Scholieren en hun docenten kunnen bij ons terecht voor persoonlijk advies en feedback op de aanmeldingsdocumenten. Neem contact op via onderstaand formulier.