Studeren in de Verenigde Staten na de middelbare school

Een bachelorstudie

Voordat je met de aanmelding begint is het belangrijk om te bedenken waarom je precies een undergraduate opleiding in de VS wilt doen. Een studie in Amerika is vooral een uitkomst wanneer je meerdere talenten hebt, maar nog niet precies weet welke richting je uit wilt. Dankzij het liberal arts systeem krijg je bij een Amerikaanse universiteit de kans om verschillende vakgebieden uit te proberen en te combineren. Zo kun je verschillende wetenschappelijke interesses ontwikkelen. Je hebt de mogelijkheid om in verschillende richtingen af te studeren en je talenten te ontwikkelen in bijvoorbeeld de kunsten of sport. Je hebt daarbij onvoorstelbaar veel opties. Er zijn in de Verenigde Staten meer dan 4.000 hogeronderwijsinstellingen.

Het vinden van geschikte Amerikaanse universiteit(en) en je hierbij aanmelden is een leuk en spannend proces, maar vraagt ook om een goede voorbereiding. Het is raadzaam om ongeveer achttien maanden voor je vertrek met het hele proces te beginnen. Het duurt ongeveer een jaar om je aanmelding helemaal rond te krijgen.

Korter studeren

Weet je nog niet zo goed of een studie in de VS wel iets voor jou is, of wil je meer weten over de verschillende mogelijkheden in de VS? Ook als je geen volledige diploma opleiding in de VS wilt doen, zijn er genoeg andere mogelijkheden. Zo kun je een tweejarige opleiding aan een community college volgen of voor een tussenjaar in de VS studeren.

Transfer students

Studeer je al in Nederland en wil je je huidige studie in de VS afmaken? Dan geldt er een andere toelatingsprocedure. Bekijk hiervoor de informatie over transfer students.

Advies

We begrijpen dat het voor een Nederlandse scholier best ingewikkeld kan zijn om dit proces te doorlopen. De Fulbright Commission is er om je hierbij te ondersteunen. Op de volgende pagina’s vind je alle stappen die je bij dit toelatingsproces nodig hebt, inclusief voorbeelddocumenten. Heb na het doornemen van de informatie nog vragen? Die kun je altijd stellen aan onze Educational Adviser.

Hieronder kun je onze laatste webinar over een bachelorstudie in de VS terugzien, waar we het gehele aanmeldingsproces bespreken en laten zien hoe je op zoek gaat naar een passende universiteit.