Onderzoek je mogelijkheden

Het vinden van een passende universiteit is een spannend, leuk en vaak ook verrassend proces. Met meer dan 4.000 hogeronderwijsinstellingen zijn er in de VS onvoorstelbaar veel opties. Het doen van goed onderzoek kost enige tijd, maar zal je veel opleveren. Om je bij dit proces te helpen, kun je ons drie stappenplan gebruiken.

Op de volgende pagina’s lees je meer over:

Wist je dat…

…een bacheloropleiding in de VS vier jaar duurt. Er is daarbij geen verschil in hbo- en wo-opleidingen zoals in Nederland.

 

…de kosten van een Amerikaanse opleiding vaak hoger liggen dan die van een studie in Nederland. Je moet de financiering van je studie dus goed plannen. In sommige gevallen kun je een studielening van DUO meenemen naar de VS. Zie ook onze informatie over financiering.

 

…een bachelordiploma van een Amerikaanse opleiding niet altijd gelijk staat aan een Nederlands diploma. Denk er bij het maken van je keuze voor een bachelorstudie in de VS aan dat je met (alleen) een Amerikaans bachelordiploma niet altijd direct toegelaten wordt tot een Nederlandse masteropleiding.