Tijdlijn

Je aanmelding bij een Amerikaanse universiteit kost tijd en vraagt om een goede voorbereiding. Je kunt daarbij onderstaande tijdlijn als uitgangspunt gebruiken. Als je een volledige bacheloropleiding wilt gaan doen, moet je al 18 maanden voor vertrek met de voorbereiding beginnen. Wil je naar een community college, dan kun je een jaar voor vertrek met de planning starten.

18 tot 12 maanden voor vertrek

Tip

Verschillende Amerikaanse universiteiten bieden zomerprogramma’s waarbij je je kunt oriënteren op het studentenleven en een beeld kunt krijgen van het soort universiteit dat je aanspreekt. Ook EducationUSA heeft jaarlijks een voorbereidend zomerprogramma voor middelbare scholieren tussen de 15 en 17 jaar die in de VS willen studeren: De EducationUSA Academy.

Juli en augustus voorafgaand aan je eindexamenjaar

Tip

Het essay is een belangrijk onderdeel van de aanmeldingsprocedure en geeft je de kans om  te laten zien wie jij bent naast je cijfers en testscores. In de sectie over essay writing vind je tips en een webinar. Wil je feedback op je essays? Dat kan! Mail je essay naar de educational adviser en wij geven je feedback.

September – november van je eindexamenjaar

December

Januari

Februari – april

Tip: aanvullende documenten

Sommige universiteiten vragen je om in het voorjaar aanvullende documenten in te leveren, zoals een mid-year report waarin je je voorlopige examencijfers opgeeft. Heb je na het indienen van je aanmelding nog iets bijzonders gedaan waarvan je denkt dat het een aanvulling is op jouw aanmelding? Dan kun je gerust een supplement inleveren. Je doet dit uiteraard voordat je je toelatingsbeslissing ontvangt.

Mei – juli

Augustus – september